SC BEMMEL JO14-1                          DZC’68 JO14-2

1                 -               1

Bemmel: Zaterdag, 13 April 2019.

Het wordt vandaag alweer de 7e competitiewedstrijd en nog 4 te gaan. DZC’68 heeft 4 punten meer dan ons en staat 5e. Wij zouden bij een overwinning goede zaken doen, zowel voor ons moreel alsmede de stand en punten. Zover is het nog niet, dus concentreren we ons eerst maar eens op de wedstrijd en hopen op goed voetbal en enthousiasme van de boys. Wordt er vanaf het begin goed arbeid met elkaar verricht, dan hebben we vandaag zeker een kans. Zaterdagmorgen een ziekte melding van Jorg, Koen neemt zijn plaats over in de basisopstelling.

Dus “Come on Boys”.

De tos wordt SCB gewonnen en DZC trapt af. En de bal rolt. De eerste 10 minuten is niet best van Bemmelse kant, passing niet strak genoeg, geen duels willen winnen en snelheid van handelen is te traag. De jongens zijn een beetje van hun stuk gebracht door een paar grote kerels van DZC. Het baltempo is te laag, waardoor we niet in ons spel komen. Misschien komt het nog allemaal, maar op dit moment is het pover. Via Ties in de 18e minuut een kansje, in plaats van de bal voor te geven, Daan stond helemaal vrij, werd er over het doel geschoten. Maar dan eindelijk in de 20e minuut een goede aanval via Lars en een uitstekende pas op Daan zorgt voor de 1-0. Nog geen 3 minuten later een grote kans voor DZC, maar Cas was het die uitstekend redde, want anders was het alweer gelijk. Het tempo van de wedstrijd is gewoon te laag en toch krijgt team SCB via Jesse P kans op de 2-0, maar hij scoort niet. Direct daarop een mooie steekpass van Jesse P op Daan en deze schiet naast en daar achter aan nog een schot van Daan, maar deze gaat over. In de 27e minuut komt Jelle voor Bas in het veld.

Ruststand: 1-0

Na rust een wissel bij sc Bemmel en wel Tygo voor Koen, tevens direct na de aftrap krijgt Jesse P de mogelijkheid om er 2-0 van te komen, maar hij schiet over. Het spel is van beide kanten erg rommelig, maar DZC is toch beter uit de kleedkamer gekomen, dan de Bemmelnaren. Ze voeren de druk op en krijgen zelfs kansen. Wederom Ties krijgt een goede kans om de score te verhogen, maar ook deze kans is niet aan team SCB besteed. Zo kabbelt de wedstrijd voort en DZC krijgt een vrije trap op ongeveer 20 meter vanaf de goal. Cas zet zijn muurtje zo, dat het schot makkelijk te pakken is. Dat gebeurt dus ook zo. We staan nog steeds voor, maar voor hoe lang nog? De goal hangt in de lucht en dan gebeurt het ook, waar iedereen al bang voor was, in de 55e minuut scoort DZC uit een hoekschop met een prima kopgoal de 1-1. Daarna krijgt sc Bemmel de kans om vanuit een vrije trap nog wat terug te doen, helaas in de muur geschoten. Na een uitval van DZC wordt een speler in het strafschop gebied neer gelegd, penalty voor DZC. Cas redt zijn ploeg met een fantastische redding en er is nog hoop. In de 65e minuut wordt onze topscoorder en moe gestreden spits Daan gewisseld door Bas. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en de wedstrijd is in een gelijk spel geëindigd. Het ook zomaar een andere uitslag kunnen zijn, zowel positief als negatief.

We hebben eigenlijk van onszelf verloren, helaas, maar waar. We zullen met z’n allen de schouders er onder moeten zetten en ook positief moeten blijven denken. Volgende week met Pasen hebben we een toernooi om naar uit te kijken dit is een welkome afwisseling van een competitieloos weekend.