DVC ‘26 JO14-1                   SC BEMMEL JO14-1

1                 -               0

Didam: Zaterdag, 6 April 2019.

Dit weekend een oude bekende uit de najaarscompetitie en wel DVC’26 uit Didam. De vorige wedstrijd werd nipt met 1-0 verloren en waren we echt niet de mindere. Dus volop kansen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Er moet dan wel uit een ander vaatje getapt worden sinds vorige week. Laten we het op een incident houden en nu zorgen voor een beter begin. De begeleiding houdt hoop. De zon begint er door te komen voor een lekker partijtje voetbal.

“The Game is On”

De wedstrijd is begonnen en deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd qua spel, het enige verschil zijn de punten; sc Bemmel, 6 en DVC’26, 0 punten. We zijn een klein kwartiertje bezig en het spel speelt zich vooral af op het middenveld. De wedstrijd is wel rommelig van beide kanten, maar team SCB is in ieder geval beter uit de startblokken gekomen dan vorige week. In de 20e minuut pas een eerste schot op doel van DVC door Daan. Beide keepers hebben nog niets te doen gehad. DVC’26 heeft zijn eerste schot op doel pas in de 25e minuut waar tevens gewisseld wordt door sc Bemmel. Jelle komt voor Daan in het veld. Drie minuten later haalt Ties uit en de keeper houdt zijn doel leeg, jammer dit was de kans op een voorsprong. Zo wordt de tijd vol gespeeld tot aan de rust en de stand is zoals we begonnen, 0-0.

Na rust 1 wissel voor sc Bemmel, Jesse P voor Simon. Jesse P brengt wel wat meer schwung in de aanval en dat leidt tot een uitstekend schot van Jesse. In de 44e minuut een uitstekende kans voor Ties om de score te openen, maar wederom is de keeper van DVC onze aanvaller de baas. SC Bemmel krijgt een klein overwicht, maar drukt dit nog niet uit in een doelpunt. Bas wordt gewisseld voor Daan in de 50e minuut. Het spel blijft zich ook deze 2e helft voornamelijk op het middenveld afspelen en met hier en daar een aanval van beide teams. Degene, die scoort, wint de wedstrijd, want dat kan niet anders, nauwelijks momenten voor of een schot op doel. Tygo komt nog voor Ties en Simon voor Jorg in het veld en we zijn dan al in de 56e minuut van de wedstrijd. DVC’26 gaat dan toch nog de buit binnen halen, in de 58e minuut van de wedstrijd een kleine onoplettendheid van sc Bemmel en de 1-0 ligt in het netje. Heel jammer. Team SCB doet er in de laatste minuten nog alles aan om een gelijk spel te forceren. Lars wordt door geschoven in de spits en achterin gaan we 1 op 1 spelen. De boys hebben er alles aan gedaan en hard gewerkt, strijdend ten onder. Vol goede moed naar de volgende wedstrijd en dat is thuis tegen DZC’68 JO14-2.