veluwezoom                           sc bemmel

SC VELUWEZOOM JO14-1    -   SC BEMMEL JO14-1
                             3           -           0

Rozendaal: Zaterdag, 30 Maart 2019.

Het is prachtig voetbalweer en we spelen vandaag uit tegen sc Veluwezoom JO14-1 of moet ik zeggen JO13-1, allemaal jongens, die al vier jaar samenspelen en zo een goed team vormen met ‘echte’ voetballers. Deze jongens zijn al wat verder in ontwikkeling dan team SCB, maar dat is niet erg, kunnen we van leren. We zijn vandaag zonder de geblesseerden Tygo, Stan en Jesse P. en Bas heeft familieweekend. Daarvoor in de plaats komen Jesse, Melle en Veerle van JO13-1 over om ons team versterken. De begeleiding is benieuwd hoe het team zich staande houdt tegen dit Veluwezoom-team. De wedstrijd begint.
In de 1e minuut al een schot van sc Veluwezoom en de 1-0 is een feit. Team SCB staat nog aan de grond genageld of ze net te horen hebben gekregen, dat de wedstrijd al begonnen is. Nog geen 2 minuten later een corner van Veluwezoom en deze wordt, zonder ook maar een stobreed in de weg te leggen, vrij ingekopt, 2-0. SC Bemmel is de wedstrijd begonnen alsof ze vandaag geen zin hebben om ook maar iets te doen. Heel erg jammer om zo te beginnen, eigenlijk de hele week voor Jan met de korte achternaam gewerkt. Na een kwartier is er nog steeds niets veranderd, de begeleiding is fanatieker dan de meeste spelers in het veld. De keeper van Veluwezoom heeft geen bal op doel gehad, hij had rustig een stoel in zijn strafschop gebied neer kunnen zetten en vandaar uit de wedstrijd kunnen volgen. Intussen is Veerle voor Wout in het veld gekomen en Jesse A. voor Jelle. Veerle laat zien waarom ze bij de KNVB zit, ze speelt als een echte kerel en gaat voorop in de strijd. De sportverslaggever mag dit graag zien. De wedstrijd in deze 1e helft is eigenlijk slecht van de kant van de Bemmelnaren. Het is een wonder, dat het nog maar 2-0 is bij rust.
Na de pauze komt Melle in het veld voor Koen. Melle gaat links vanaf het middenveld/voorhoede spelen. SC Veluwezoom blijft doorgaan met wat ze in de 1e helft deden, de bal goed laten rondgaan en op juiste momenten de diepte zoeken. Dit levert in de 42e minuut de 3-0 op. Ja beste lezers er valt eigenlijk niet zoveel over het eigen team te schrijven vandaag. We komen bijna niet over de middenlijn, er wordt wel wat beter gevoetbald dan in de 1e helft en zelfs inde 49e minuut!!!!!!!, krijgt Bemmel een corner, de eerste van de wedstrijd. Maar in plaats dat SCB een kans krijgt uit deze corner, scoren de Veluwezomers bijna de 4-0 en het is Cas, die fantastisch redt. Cas staat overigens zijn mannetje wel in de 2e helft en redt ons wel een paar keer. De gastspelers van JO13-1 hebben alles gegeven wat in hun mars zat. Bedankt jongens en dame. Daan wordt nog gewisseld voor Wout en Jesse A. voor Jelle. Team SCB heeft niet een 100% kans gehad om te scoren en de instelling was ver beneden peil. Zo gaan we geen wedstrijden winnen, dus deze wedstrijd heel, heel, heel snel vergeten en van de week op de training wordt er wel een andere instelling verwacht van de heren. Alle positieve agressie maar opsparen voor de volgende wedstrijd uit tegen DVC’26.