OEFENWEDSTRIJD:

sc bemmel                                     st louis

SC BEMMEL JO14-1                     St. LOUIS USA / TREKVOGELS  JO15-2

0                    -                           2

Bemmel: Woensdag, 20 Maart 2019.

Vanavond een leuke bijkomstigheid, een oefenwedstrijd tegen een Amerikaans/Nederlands team, te weten St. Louis USA/Trekvogels JO15-2. Een mooie ervaring rijker voor de boys van sc Bemmel. Tygo en Stan zijn geblesseerd en Jelle is er vandaag niet bij, daarvoor in de plaats Wout en Sven van JO13-1. De vader van Cas, Martijn, is de scheidsrechter en we hebben afgesproken om 3x 25 minuten te spelen. Extra coach moment in de wedstrijd. We spelen op veld 2, het grasveld. SC Bemmel krijgt in de 6e minuut haar eerste kansje, een schot van Daan wordt door de keeper klemvast gepakt. Het eerste gedeelte van de wedstrijd zijn de teams aan elkaar gewaagd. De St. Louis/Trekvogels combinatie is hier met een JO15-2. Dit is voor team SCB goed voor de persoonlijke duels en snelheid van handelen. Het spel wordt steeds meer door team SCB gedicteerd. In de 22e minuut wordt het bijna 1-0 voor SCB, ware het niet dat het schot van Ties precies op de doellijn wordt tegen gehouden. Jammer, het was wel verdiend geweest. De eerste periode van 25 minuten zitten erop en de stand is 0-0.

Er wordt gewisseld aan Bemmelse kant, eruit gaan Ties, Jesse B. en Wout N., erin komen Wout en Sven van JO13-1 en Bas. De 2e periode is begonnen, na een kleine onderbreking van de lichtmasten die er mee ophielden. Tijdens een corner in de 27e minuut voor SCB, zie je dat de tegenstander beter zijn spel komt. De Bemmelnaren houden wel de druk erop en blijven voetballende oplossingen zoeken. Tevens spelen Daan en Timo vandaag een ijzersterke partij voetbal, zonder de anderen tekort te doen. Pas in de 26e minuut komt onze tegenstander voor het eerst bij Cas in de buurt middels een hoekschop. Je ziet nu toch wel het verschil in leeftijd tot uiting komen. Onze jongens geven alles, maar de tegenstander wordt sterker en sterker. Conditioneel gaan wij het nu afleggen, omdat er soms t.o.v. onze jongens een leeftijdverschil is van 2 jaar. Sportclub Bemmel blijft ondanks dat goed tegenstand bieden. Vlak voor het einde van de 2e periode draait Daan goed weg van zijn tegenstander en zijn schot gaat maar rakelings naast. Beide teams gaan voor de volle winst en dat is mooi om te zien, die passie en enthousiasme. Einde 2e periode, 0-0.

Periode 3 begint en de teams gaan van kiet af aan er weer vol voor, mooi man. Je ziet dat team SCB alles uit de grote teen moet halen om bij te blijven. Dit leidt dan ook in de 57e minuut tot de 0-1 voor Team USA/Trekvogels, een mooi doelpunt.
Het Bemmelse team toont karakter, na een overtreding op Sven verlaat hij geblesseerd het veld voor Lars in de 63e minuut. SC Bemmel zit conditioneel er door heen, maar dat is geen schande. Vlak voor tijd scoort Team USA/Trekvogels dan nog de 0-2. In de laatste minuut was het bijna 0-3, maar een vrije trap ging via de buitenkant paal naast. Al met al zijn we als begeleiding heel tevreden over de geleverde prestatie van de boys.

Klasse mannen, zo doorgaan en volhouden dit ritme en deze spirit voor a.s. zaterdag thuis tegen VIOD JO14-1.