sc bemmel                              Havo

SC BEMMEL JO14-1                     HAVO JO14-1G

3                   -                0

Bemmel: Zaterdag, 16 Maart 2019.

Een echte derby vandaag, thuis tegen buurman HAVO uit Haalderen. Deze tegenstander heeft in ieder geval al een wedstrijd gewonnen en hebben hierdoor 3 punten, terwijl sc Bemmel nog puntloos is. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuk en ‘pittig’ duel. Bemmel en Havo hebben allebei de punten hard nodig, dus alles is mogelijk deze wedstrijd. SC Bemmel is op Tygo na, blessure, verder compleet. De Boys hebben nog iets recht te zetten van afgelopen week, uit in Apeldoorn. Helaas, een zieke Jesse Balk heeft zich vanmorgen afgemeld, beterschap Jesse. Het is guur weer en veel harde wind. Er geldt eigenlijk maar een ding vandaag en dat is WINNEN, hoe? Dat maakt niet uit.

“Give it all, Boys”

De wedstrijd begint en sc Bemmel heeft gekozen om eerst met de wind mee te spelen. Team SCB neemt eindelijk de eerste 5 minuten het heft in eigen handen. Er wordt goed gecombineerd en het balletje gaat van voet tot voet. Na 7 minuten het eerste schot van Ties namens sc Bemmel. Kort hierna valt Stan heel ongelukkig en breekt zijn pols. Een heel vervelende situatie voor iedereen en vooral voor Stan zelf. Jelle wordt zijn vervanger.

Beterschap Stan namens ons allen.

De jongens van team SCB willen heel graag de wedstrijd uitspelen, vooral voor Stan. Na ongeveer 30 a 40 minuten wordt de wedstrijd hervat. Stijn van JO15-1 is ons komen versterken en is ook nog een JO14-1 speler. De wedstrijd wordt vanaf de 8e minuut van de 1e helft hervat. Team SCB is beter en in de 12e minuut komt Daan alleen voor de keeper van HAVO, maar schiet de bal recht in zijn handen. En een schot in de 21e minuut wordt met een mooie save gehouden. Maar het is uitstel van executie, want in de 26e minuut wordt Jesse P. in het strafschop onderuit gehaald, strafschop. Lars staat achter de bal en scoort beheerst de 1-0. Wissel bij team SCB, Bas voor Jorg in de 27e minuut. Een vrije trap van Simon gaat maar rakelings naast en HAVO is nog niet gevaarlijk geweest voor het doel van Cas. Ruststand 1-0.

De 2e helft is begonnen en sc Bemmel voert de druk direct op de achterhoede van tegenstander op en dit resulteert bijna in een doelpunt. Inmiddels is Stijn in het veld gekomen voor Wout. Sportclub Bemmel is in ieder geval de 2e helft begonnen zoals de 1e helft zijn geëindigd. In de 41e minuut wordt Daan de diepte ingestuurd en hij rond dit netjes met een harde schuiver over de grond af, 2-0. Nog geen minuut later scoort Ties de 3-0, fantastisch, zou het dan nu eindelijk gaan lukken om de 3 punten in de pocket te hebben. Team SCB blijft de wedstrijd dicteren en HAVO heeft nog geen kans gehad, tot nu toe. De wind wordt steviger en dat komt op het laatst het spel niet ten goede en in de 55e minuut wordt Koen nog voor Jorg gewisseld. In de laatste minuut krijgt zowaar HAVO nog een kans, maar Cas redde fantastisch. Een verdiende overwinning voor Stan en het hele team, klasse boys. Op naar volgende week tegen VIOD, want daar liggen ook weer kansen voor jullie.