Groen Wit 62 JO14 1                   sc bemmel

GROEN WIT’62 JO14-1                SC BEMMEL JO14-1

5                    -                    1

Apeldoorn: Zaterdag, 9 Maart 2019.

Eindelijk weer een competitiewedstrijd, gelukkig hebben we tussendoor oefenwedstrijden kunnen spelen en tegen sterkere tegenstanders. Vandaag is het Apeldoornse Groen Wit’62 de tegenstander. Onbekend voor ons team, des te meer om er eens vol voor te gaan. Team SCB moet nu puntjes gaan sprokkelen, ten eerste voor het eigen zelfvertrouwen en ten tweede om op de ranglijst te gaan stijgen. Er niet bij vandaag zijn: Tygo, Lars en Ties. De vervangers zijn: Sem Plönes en Thijs Witjes van JO13-1. De wedstrijd staat op punt van beginnen en wij gaan er eens goed voor zitten.

“Enjoy the Game boys”

De bal rolt. Het eerste duel winnen en je lichaam goed gebruiken is waarschijnlijk niet 100 keer, maar zeker 1000 keer aangegeven. De oordopjes zaten zeker vastgeroest in het oor, niet gehoord. De wedstrijd gaat zo door en na 20 minuten krijgt team SCB een uitval over rechts, Daan komt in balbezit en zet zo goed door dat hij de 0-1 op het scorebord zet. Goed doelpunt. Na ongeveer 26 minuten wordt vanuit het middenveld een pass middendoor op de snelle spits van Groen Wit gelanceerd en deze maakt dan ook koelbloedig de 1-1. Een kleine onoplettendheid van de boys, kan gebeuren. Verder niets aan de hand. Teams zijn deze 1e helft goed aan gewaagd en gaan dan de rust in met een 1-1 gelijke stand.

De 2e helft staat op punt van beginnen, trainer Ronald nog even de puntjes op de i gezet en de jongens nog wat tips meegegeven. In de 44e minuut een schot vanaf ongeveer 30 meter, ploft zo in de bovenhoek van het doel van sc Bemmel, 2-1 voor Groen Wit. Hiervoor had Cas nog een goede redding anders was het nu 3-1 geweest. Het duel wordt door team SCB niet of nauwelijks aangegaan, waardoor de tegenstander zich steeds sterker en sterker begon te voelen en drukten dit dan ook uit om in de 52e minuut de 3-1 te scoren. Helemaal tot op de achterlijn uitgespeeld en de bal terug leggen op de vijf meter en kassa, het balletje in het netje. Team SCB vergeet om voor elkaar te strijden en arbeid te verrichten, luisteren naar elkaar en positief te blijven. Als het voetballend een keer niet lukt, zal je toch met elkaar moeten strijden, dat is toch het minste wat je kan doen met elkaar. De frustraties nemen alleen maar toe hierdoor. In de 65e minuut scoort Groen Wit de 4-1, een bijna kopie van de 3-1. De laatste 6 a 7 minuten gaat Team SCB proberen om toch nog wat aan de score te veranderen. Jesse P. heeft geel gekregen en moest 10 minuten naar de bank. Jelle heeft ook 5 minuten straf gekregen van trainer Bert, omdat hij zijn directe tegenstander na-(trapte/sloeg). Vervelend incident dat door de trainer van SCB niet werd geaccepteerd. Even een rustpauze, daarna is Jelle weer ingebracht en heeft de wedstrijd netjes uitgespeeld. Een leermoment voor hem. De wedstrijd vanuit het zicht van sc Bemmel werd er niet beter op. Last but not least, scoren de Apeldoorners nog de 5-1. Snel deze wedstrijd vergeten en komende week met elkaar daar over praten en goed hierop gaan trainen. DUEL, DUEL, DUEL!!!!!

De volgende tegenstander is HAVO thuis en moet het dan maar gebeuren, GA VOOR EERHERSTEL, BOYS en STEUN elkaar.