OEFENWEDSTRIJD:

SC BEMMEL JO14-1              cvv REDICHEM JO14-1
                     1                 -           7

Bemmel: Zaterdag, 23 Februari 2019.

We gaan vandaag oefenen tegen Redichem uit Renkum, helaas niet in de competitie gehad vanwege slechte weersomstandigheden, dan maar zo. Het is prachtig voetbalweer om er een leuke wedstrijd van te maken. De begeleiding heeft er zeker zin in en de boys moeten het op het grasmatje laten zien. Tygo heeft een lies blessure en Koen is de hele week ziek geweest en daarvoor in de plaats komt Thijs Witjes van JO13-1. De eerst volgende competitie wedstrijd is 9 maart a.s. uit tegen Groen Wit ’62 Apeldoorn. De wedstrijd begint stipt op tijd en de bal rolt.
Team Bemmel krijgt in de 2e minuut al een grote kans tegen, maar gelukkig kopt de spits hem over. Nog geen twee minuten later is het dan toch raak, 0-1. Het is dit seizoen al vaker aangehaald en wel misschien 1000 keer herhaald om de eerste duels winnend af te sluiten met je directe tegenstander, maar het gebeurt nog steeds niet. Er wordt na de snelle goal toch aardig gevoetbald, we kunnen het wel, maar zetten het vaak te laat in. Een pegel van Redichem gaat in de 13e minuut maar rakelings over. Deze tegenstander is ons fysiek volledig de baas, daarom moeten we ons spelletje combinatievoetbal blijven uitvoeren, want onze nog zes O13 spelers hebben er een flinke kluif aan en daar moeten ze mee leren dealen. Vanaf dit moment neemt eigenlijk de JO14-1 van sc Bemmel de wedstrijd qua combinatie voetbal de wedstrijd over. Dit leidt tot een zeer mooie aanval via Simon en Jesse P. komt de bal bij Ties en deze rond dit vakkundig af, 1-1. De jongens laten toch zien, dat er het laatste halfjaar wel wat bijgeleerd is. In de 30e minuut worden er twee wissels uitgevoerd aan Bemmelse kant en wel Daan en Wout komen voor Bas en Jesse Balk in het veld. Tijdens de 33e minuut valt de 1-2 en deze mag eigenlijk helemaal niet vallen, omdat er gewoon weg de bal niet de tribune wordt overgeschoten, om maar een cliché te gebruiken. De volgende minuut ligt het balletje alweer aan de verkeerde kant in het netje, 1-3. Voer voor in de rust om bij te stellen. Gelukkig vlak voor het rust signaal redt Cas nog zijn teamgenoten voor de 1-4 en gaan we de rust in met een 1-3 achterstand.
Na rust wordt Jorg gewisseld door Thijs en gaan we toch positief en met goede moed de 2e helft in. Voetballend deden we niet onder voor onze tegenstander. Door een fraaie solo van de rechtsbuiten van Redichem scoort deze de 1-4 in de 39e minuut. Op dit moment countert Redichem er lustig op los, de sterke en grote spits en zijn maatje aan de rechterkant, evenals de aanvoerder en laatste man, springen eruit in dit team. Wat zou dit team zijn zonder de spits en rechtsbuiten? De sportredactie denkt dat het dan een heel andere wedstrijd zou worden. Door deze achterstand blijft team SCB wel gewoon hun eigen spelletje spelen, opbouw van achteren, middenveld inspelen en van daaruit de voorhoede aan het werk zetten. Toch complimenten voor het team hoe ze hier mee zijn omgegaan. Hieruit komt ook een fantastische uithaal van Stan en als de keeper met zijn uitgestrekte rechterarm niet een dergelijke katachtige redding maakt, dan zou de bal richting kruising gaan. Intussen loopt Redichem uit door foutjes van sc Bemmel naar 1-5 en 1-6. Cas staat overigens een puike wedstrijd te keepen en het team als geheel verdient ook een goede voldoende. Er wordt nog 1 keer gescoord en zo eindigt deze wedstrijd in een 1-7 nederlaag. Er is ondanks deze uitslag door team SCB niet slecht gespeeld, ze bleven hun eigen spelletje spelen en boden weerstand waar mogelijk, maar de tegenstander was fysiek zeker sterker en dat komen wij nog wat tekort, dit is geen schande en hieraan blijven werken op de trainingen.
Sjapo heren.