OEFENWEDSTRIJD:

DVV Duiven               sc bemmel

DVV JO14-1             SC BEMMEL JO14-1

3             -             1

Duiven: Zaterdag, 16 Februari 2019.

Gelukkig toch nog een oefenwedstrijd deze, voor ons competitieloze, zaterdag. We zijn vrij en dan is het belangrijk om nu toch wedstrijdritme in de benen te krijgen. Vandaag in- en tegen DVV Duiven, speelt hoofdklasse, maar prima tegenstander voor ons. Immers moeten we de lat wat hoger gaan qua handelingssnelheid aan de bal, voetbalgogme en mentale weerbaarheid. Leren en nog eens leren om individueel en als team beter te worden. Twee spelers zijn er niet bij, Simon en Tygo, i.v.m. open dag op school, daarvoor in de plaats gaat Wout van JO13-1 met ons meedoen. Het is in ieder geval prachtig voetbalweer in deze ‘lente achtige’ winterperiode. De eerste minuten zijn onwennig aan de kant van Sportclub Bemmel, want er wordt op echt gras gespeeld en dat is voor de meesten effe wat anders dan het kunstgras. Nu wordt er meer concentratie en lichtvoetigheid van je verwacht, want het veld is hobbelig en niet volledig egaal. Belangrijk om nu juist heel goed op je voorvoeten te bewegen. Het spel wordt in de 9e minuut levendig, want een splijtende diepte pass van Lars op Jesse P., wordt door Jesse uitstekend afgerond en zo staat het 0-1 voor team SCB. Toch is het vervolg van de 1e helft niet best van de zijde van Sportclub Bemmel. De afspraken, die we gemaakt hadden, worden echter totaal niet nagekomen. Daardoor ontstaat ook de gelijkmaker, de spits trekt Timo aan het shirtje en deze stopt pardoes met verdedigen, maar dan is Timo te laat, er wordt immers niet gefloten. Zijn reactie is het vast grijpen van zijn tegenstander en de leidende scheidsrechter legt de bal op de stip. Deze strafschop wordt door DVV maar wat graag benut, 1-1. Vlak voor de rust loopt de laatste man van DVV, zomaar van achter naar voren om de 1-2 te scoren. Er was dan ook niemand, die deze verdediger ook maar een strobreed in de weg lag. DVV is nu ook niet echt een tegenstander waar je bij voorbaat al van zou verliezen. De instelling (lees: mentale weerbaarheid) was de 1e helft beneden peil.

Ruststand: 2-1.

In de rust wordt nog stevig nagesproken over het eerdere teamoverleg en wat de afspraken waren voor een ieder. Tevens wordt er de 2e helft op gehamerd om meer duelkracht te laten zien en elkaar te helpen waar mogelijk is. De theepauze is voorbij en er wordt voor de 2e helft afgetrapt. Waarschijnlijk zijn de jongens nog met de gedachte bij de 1e helft, want in de 38e minuut wordt uit een corner bij de eerste paal op nog geen meter van de doellijn de
3-1 gescoord. AFSPRAKEN?????

Na dit doelpunt begint de wedstrijd te kantelen, men is wakker geschud (te laat natuurlijk). Er wordt beter de duels aangegaan t.o.v. de 1e helft. Ties komt voor Jesse P. in het veld en er worden wat kleine omzettingen van posities gerealiseerd, waardoor het beter gaat ‘lopen’. Team SCB wordt brutaler in de goede zin des woord. Coaching en samenspel gaan vooruit. Er zit weer beleving in het spelletje en DVV krijgt geen grip meer op de wedstrijd. In de resterende tijd wordt er niet meer gescoord. Men kan toch stellen dat een slechte 1e helft omgedraaid is in een redelijke 2e helft. De wedstrijd is eigenlijk verloren door niet de echte mentaliteit te tonen om voor elkaar door het vuur te gaan en de afspraken niet na te komen.