sc bemmel                            SML Arnhem

SC BEMMEL JO14-1                SML JO14-1

2                     -                  4

Bemmel: Zaterdag, 26 Januari 2019.

De competitie gaat eindelijk weer beginnen. We hebben nog niet echt veel getraind en maar 1 oefenwedstrijd gespeeld. Een fantastisch team weekend van vorige week hebben we zeker achter de rug. De neuzen staan allemaal weer in dezelfde richting. Vandaag spelen we tegen SML uit Arnhem, dit team is kampioen geworden in de 2e klasse en is nu ingedeeld in onze 1e klasse 103. We hopen op een leuke wedstrijd en wensen beide teams veel succes. De tos is gewonnen door SML en SC Bemmel speelt de 1e helft met de harde wind mee, niet altijd gunstig. In de 7e minuut counter van SML en met een goede steekpass een grote kans voor SML, maar gelukkig redt Cas schitterend. Het blijkt wel, dat de wind een grote factor vanmiddag zal zijn, deze staat strak over de lengte van het veld. Door een van richting verandert schot zou SML bijna op voorsprong komen, maar Cas redt wederom heel goed. Bemmel krijgt pas in de 17e minuut een hoekschop, maar door de harde wind komt deze niet eens voor het doel. Het is roeien met de riemen die je hebt zeggen ze wel eens. DE WIND, dus!!!!
Twee wissels in de 25e minuut, Lars en Simon voor Jelle en Jorg. Een vrije trap van Simon in de 28e minuut gaat rakelings naast de paal, prima poging. SML was de club in de 2e klasse met een score van meer dan 100 doelpunten voor, dat gaat vandaag toch echt niet gebeuren. De Arnhemse club scoort vlak voor rust uit een voorzet, die niet door 2 verdedigers en de keeper van SC Bemmel adequaat wordt weggewerkt. Het was voor de SML spits dus een koud kunstje om dit even af te maken, 0-1. Jammer, want beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Ruststand 0-1.

In de rust worden de puntjes nog even op de i gezet door trainer Ronald. De tweede helft gaat weer beginnen en team SCB wisselt twee maal en wel Jesse P. en Koen komen voor Tygo en Ties. Sportclub Bemmel heeft nu de harde wind tegen. Dit deert de boys van Bemmel niet en gaan voor de aanval. Dit leidt dan ook in 46e minuut de 1-1 van Daan in, een hele mooie aanval via Lars en op tijd en de juiste snelheid meegegeven, komt de bal bij Daan en deze rond het koeltjes af, bravo. Nog geen minuut later staat het alweer 1-2, doodzonde zo snel al. SCB staat nog te bekomen van deze snelle dreun of in de 50e minuut ligt de 1-3 al in het netje. Tot tweemaal staat de hele verdediging van Team SCB als het ware te ‘slapen’. Bijna was het al 1-4, maar Cas redt zijn maten. Maar nog geen 4 minuten later is het dan wel raak, 1-4. Hierna wordt Daan gewisseld voor Ties. Ties krijgt de mogelijkheid om te scoren na een goedlopende opgezette aanval, maar de SML doelman redt zijn team. SCB blijft wel het positiespel spelen zoals we voor ogen hebben en daaruit komt de volgende goal. In de 59e minuut een combinatie tussen Jesse P. en Stan, Stan scoort op fraaie wijze de 2-4. Bemmel wisselt nog een laatste keer in de 62e minuut, Tygo komt voor Jesse B. in het veld. Voetballend doet Team SCB niet onder voor SML, de mentale weerbaarheid en de fysieke gesteldheid is voor de 2e helft van het seizoen een speerpunt. Al met al, voetballend gaan we nog steeds vooruit en die twee andere punten moeten we hard aan werken.

Kop omhoog en doorgaan waar we met z’n allen al mee bezig zijn: BETER WORDEN

Don’t give up

Eindstand: 2-4.