OEFENWEDSTRIJD:

WARNSVELDSE BOYS JO14 -1  -   SC BEMMEL JO14-1
                                   6              -            1

Warnsveld: Zaterdag, 2 Februari 2019.

We zijn dit weekend in Lochem, De Waltakke om precies te zijn, het teamuitje van Sportclub Bemmel JO14-1 met de trainers, leiders en een aantal ouders, die zich aangemeld hebben om te helpen. Om half zes vrijdagavond zijn we vertrokken en waren daar rond zeven uur. Goed verzorgde accommodatie met alles erop en eraan. Tevens een indoor hal om te voetballen. Beter kon niet. Omgeving prima, dus alles was aanwezig voor een perfect weekend. Dat is het ook geworden. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad. We hebben een toernooitje gespeeld met 4 teams, een spellenavond en een doorzaknacht op vrijdag. Rond 3 uur ’s nachts sliep eindelijk iedereen. De volgende morgen een oefenwedstrijdje gepland tegen Warnsveldse Boys JO14-1 uit Warnsveld om 13.00 uur. Een tegenstander, die in de hoofdklasse gaat spelen in de Voorjaar Competitie. Dus de jongens kunnen aan de bak. De rit naar Warnsveld gaat door een idyllisch landschap, het sneeuwt en het wordt witter en witter. Bij het sportpark aangekomen ligt er toch al een aardig laagje sneeuw op de kunstgras velden. De wedstrijd gaat alsnog gewoon door. Simon haakt tijdens de warming up af, hij heeft veel last van zijn keel en is daardoor erg kortademig. Tygo gaat alsnog in de wissel, hij is niet helemaal wedstrijdfit. We spelen gelukkig deze wedstrijd, terwijl we de laatste weken nog niet zoveel getraind hebben in verband met de winterse weersomstandigheden. Dus deze wedstrijd is een mooie extra training. De wedstrijd begint en het balletje rolt, nog wel. Warnsveldse Boys komt op voorsprong door een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, die door laat spelen, terwijl ons vlaggenist aangeeft, dat een Bemmelse verdediger tot twee maal toe van achteren op de hak getreden wordt, 1-0. Door een fraaie aanval over links en een voorzet op maat, wordt de 2-0 binnen gekopt. De boys van Bemmel blijven wel goed samenspelen en het veld wordt er niet beter op. Daan krijgt de kans op 2-1, maar schiet naast. Team SCB komt wederom door goed positiespel toch op de verdiende 2-1 score en wel door aanvoerder Wout. Sportclub Bemmel doet qua positie spel niet onder voor Warnsveldse Boys, maar fysiek komt team SCB toch wat tekort. De stand wordt naar 3-1 getild, door een vrije trap van Warnsveld, die nog wel door Cas wordt gekeerd, maar de terugspringende bal wordt alert afgewerkt door de spits van de tegenstander. Dit is tevens de ruststand.
Na rust voor team SCB dezelfde opdracht. Met goed positiespel proberen de tegenstander onder druk te zetten en naar achteren te drijven tot hun eigen doel. Team WB komt met een goede aanval door en de voorzet wordt te laat eruit gehaald, de bal wordt bij de eerste pal dan ook keurig afgewerkt, 4-1. Dit was een kleine onoplettendheid van onze verdediging. Het sneeuwen, gaat maar door en de bal gaat moeilijker rollen, maar het frappante hieraan is, dat juist Team SCB steeds beter elkaar begint te vinden, want voetballend doen we zeker niet onder voor onze tegenstander. We hebben gewoon nog te weinig kunnen trainen. Het plezier zie je terug in deze wedstrijd. Door een snelle counter van Warnsveld komt de 5-1 op het scorebord. De jongens komen conditioneel nog tekort en dat uit zich ook in de 6-1, die vlak voor tijd nog wordt gemaakt. Al met al een leuke wedstrijd en zeker vanuit Bemmels perspectief gezien, een waardevolle wedstrijd met goed positiespel op een moeilijk ondersneeuwt kunstgrasveld. Zeker een compliment naar de jongens toe hoe ze zijn omgegaan met de winterse weersomstandigheden.
Eindstand 6-1, in een koud en sprookjesachtig winterlandschap.