sc bemmel                                        sc Westervoort JO14 1

SC BEMMEL JO14-1                        SC WESTERVOORT JO14-1

2                  -                   2

Bemmel: Zaterdag, 24 November 2018.

Sportclub Westervoort komt vanmiddag op bezoek en staat 1 punt onder ons. Ook weer een tegenstander van ons kaliber. Misschien wel, misschien niet, de 3 punten. We missen vandaag Lars en Wout, Lian komt ons versterken vanuit de JO15-1. Het is waterkoud en mistroostig weer. SC Bemmel JO14-1 zal er vanmiddag alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. Aan het trainen van afgelopen week ligt het zeker niet, dat was goed. Dus…….

“The show must go On”

In de 3e minuut is het raak voor Team SCB, Tygo speelt de bal in de diepte op Daan, die beheerst scoort, 1-0. Uit een vrije trap van Simon, in de 10e minuut, aan de linkerkant, op de helft van de tegenstander, geeft hij voor en deze wordt door een verdediger van SC Westervoort over zijn eigen doelman in het doel verwerkt, 2-0. SC Westervoort geeft niet op en is eigenlijk beter in de passing en de duels, die gewonnen worden. Dit leidt dan ook in de 15e minuut de 2-1 in. Er wordt gescoord door een kopbal, die keeper Cas had moeten hebben, maar lette even niet goed op. Het is vanuit het oogpunt van SC Bemmel gezien een slappe wedstrijd, dit blijkt ook weer uit de 2-2, die in 27e minuut valt. Een speler van SC Westervoort kan vanaf het middenveld zo door blijven dribbelen en het doelpunt maken, want er wordt op hem gewoon niet verdedigd. De ruststand is 2-2.

In de rust nog wat tactische en mentale adviezen van de trainers richting spelers. Lian komt voor Ties en Jorg voor Tygo in het veld. De rust in het elftal van SC Bemmel, vooral het inpassen en kaatsen, is beneden peil. Soms lijkt het net het ouderwetse ‘Flipperkastenvoetbal’. Onze tegenstander blijft gevaarlijk. Jelle lost Lian af in de 53e minuut, hij heeft last van zijn lies. Direct na deze wissel een hele snelle counter van Team SCB, via Bas op Jesse Pietersen, die 1 op 1 met de keeper komt en de bal wordt nog net door de keeper gehouden. Na 60 minuten voetbal worden Koen en Stan gewisseld voor Tygo en Ties. Uit een mooie aanval van SC Westervoort redt Tygo de achterstand. Jesse Balk wordt gewisseld voor Koen. De wedstrijd sleept zich naar het eind, goed is het al lang niet meer, maar SCB heeft de 2e helft wel meer karakter getoond en strijdlust. Toch krijgt SC Bemmel nog een paar minuten voor tijd de kans om de wedstrijd te beslissen. Daan krijgt een grote kans, hij schiet……………naast gaat de bal. Helaas, het blijft 2-2.

Beter iets dan niets.

Er had meer ingezeten als de boys ervan de 1e minuut vol ervoor gegaan waren, het was te behouden en te weinig weerstand om de tegenstander op de knieën te krijgen.

De volgende wedstrijd is uit tegen v.v. Bennekom en daar zijn ook weer mogelijkheden. Dus mannen………..