DVC                                sc bemmel

DVC’26 JO14-1              SC BEMMEL JO14-1

1                -                   0

Didam: Zaterdag, 17 November 2018.

Deze wedstrijd wordt voor de verandering laat in de middag gespeeld (15.15 uur). Het is weer is prachtig, wel fris, maar het zonnetje schijnt. Dus, prima voetbalweer om je volledig te geven. Dit is weer een finale voor Sportclub Bemmel JO14-1. Je kunt ook deze wedstrijd winnen, maar tegelijkertijd ook verliezen. De teams ontlopen elkaar niet veel. Deze week is er goed getraind en de begeleiding gaat met een goed gevoel de wedstrijd in.

“Let the Music Play”

SCB trapt af en de wedstrijd is begonnen. Uit het niets valt de 1-0 voor DVC’26. De linksbuiten van DVC’26 krijgt de bal en haalt ineens uit, de bal vliegt over Cas heen in de verre bovenhoek. We hebben net 10 minuten gespeeld. SCB is te slap aan de wedstrijd begonnen, terwijl de trainers ervoor gewaarschuwd hebben om de wedstrijd geconcentreerd en fel te beginnen. Helaas is dit nog niet goed doorgedrongen. Naarmate de wedstrijd in de 1e helft vordert, begint SCB wat beter in het ritme te komen en krijgen ook kansen. DVC’26 wil ook voetballen, maar is net wat feller en sneller met de passing dan Team SCB. Maar de Didammers willen en blijven voetballen. Toch in de 20e minuur een kans voor Jesse Pietersen, hij gaat alleen op de keeper af, maar speelt op het laatst de bal te ver vooruit, waardoor deze door de keeper makkelijk is te houden. Een paar minuten later weer een hele goede aanval over links via Ties, maar de afronding strandt achter de achterlijn. Deze aanval was nog niet voorbij of de volgende kwam er al weer aan, de bal komt bij Jesse Pietersen en haalt uit, wederom is de keeper een sta in de weg. Uit een hoekschop komt de bal bij Ties, via een DVC-verdediger, hij bedenkt zich geen moment en schiet direct uit de draai, helaas de bal net naast de verkeerde kant van de paal. U ziet beste lezer Team SCB deed er wel alles aan om de achterstand ongedaan te maken. Er komt in de 25e minuut een nieuwe speler in het veld en wel Daan voor Jelle. Daan krijgt een goede mogelijkheid om alleen door te gaan op de keeper, maar laat zich te gemakkelijk van de bal zetten, waardoor deze mogelijkheid in de kiem wordt gesmoord. Een schot van Bas vlak voor rust wordt nog van de lijn gehaald. Ruststand 1-0.

In de rust hebben de trainers nog wat puntjes op de i gezet en hopen dat dit een beter spel en resultaat zal opleveren. Jesse Balk en Tygo komen in het veld voor Jesse Pietersen en Koen. In de 40e minuut wederom een schot van Bas, net over. De wedstrijd kabbelt zo voort, de precisie wordt minder en de vechtlust neemt toe. Veel strijd van beide kanten in de goede zin des woords. Cas redt tot 3 keer toe team SCB met fantastische reddingen. DVC’26 gooit er een schepje bovenop en SCB zal mee moeten willen ze nog een puntje uit deze wedstrijd willen halen. De Didammers hebben in de 2e helft de beste kansen gehad om de score te verhogen en SCB strijdt volop mee om de gelijkmaker te maken. Een gelijk spel zou wel de verhouding zijn gezien de inspanning Team SCB levert. Een hard schot van Daan wordt nog tegen gehouden door de keeper. De laatste minuten breken aan en SCB zet in op alles of niets. Dit offensief leidt succes te hebben. Daan wordt weggestuurd en loopt alleen op de keeper af en zijn afronding is fataal voor SCB, want zijn schot gaat naast, dit was de kans in de aller laatste minuut om nog een gelijkspel mee naar huis te nemen. Eindstand is en blijft 1-0 voor DVC’26.
Er is hard gewerkt en we kunnen met opgeheven hoofd van het veld stappen. Soms zit het mee en soms zit het tegen.
WE GAAN GEWOON DOOR WAAR WE MET Z’N ALLEN MEE BEZIG ZIJN. BETER WORDEN.