sc bemmel                                  Orion E1

SC BEMMEL JO14-1                      s.v. ORION JO14-2

10               -                     1

Bemmel: Zaterdag, 10 November 2018.

Na de zege van vorige week wacht er opnieuw een tegenstander waar het Team SCB van zou kunnen winnen en wel sv Orion JO14-2 uit Nijmegen, maar we moeten wel waken voor onderschatting. Het is regenachtig, de velden zijn nat, dus ik zou zeggen, mannen uithalen op het doel. Team en begeleiding zijn er klaar voor en hopen op een mooie en sportieve wedstrijd. Dit is voor JO14-1 al een finale. “GAME ON”.

Orion trapt af voor de 1e helft. Sc Bemmel neemt direct het initiatief en probeert al voetballend het spel in handen te krijgen. Op zo’n 20 a 25 meter van de goal krijgt SCB een vrije trap toegekend en dat is een kolfje naar zijn hand, want Simon is daar de aangewezen persoon voor. Hij legt de bal nog een keer goed op zijn plaats en neemt een goede aanloop voor zijn trap. De trap is uitstekend en de bal ploft net onder de lat in het netje, 1-0. De tegenstander is even van de leg en SC Bemmel heeft dit heel snel door en gaat ook door om de score te verhogen. Er moet wel gezegd worden, dat sv Orion ook probeert te voetballen en dat is mooi om te zien. Twee ploegen, die willen opbouwen via de achterhoede en het middenveld, om zo de spitsen van hun team aan het werk te zetten of in stelling te brengen. Wederom een mooie aanval via Lars, die passt op de diepgaande Daan en deze rond scherp af, 2-0. Na de aftrap een schot van Lars beland op de paal. Team SCB bepaalt nu de wedstrijd en we zijn pas een klein kwartiertje onderweg. Wat zal de wedstrijd verder nog brengen?? In de 18e minuut gaat Daan rechts ervan door, na een pass van Lars, Daan zet voor en de bal komt bij Jesse Pietersen, deze haalt uit en de keeper houdt in eerste instantie dit schot. Maar na een pass van Lars op Jesse Pietersen, scoort Jesse Pietersen beheerst de 3-0. De tegenstander blijft onder immense druk staan. Een hoekschop zoals afgesproken levert bijna weer een doelpunt op. Is eigenlijk uitstel van executie voor sv Orion, want in de 21e minuut scoort Daan vanaf rand 16 meter met een harde pegel de 4-0. SC Bemmel blijft doorgaan, de volgende hoekschop, die snel wordt genomen wordt door Lars goed afgemaakt, 5-0. We kunnen wel stellen dat team Orion gewoon overklast wordt door Sportclub Bemmel JO14-1. Een hele goede steek pass van Lars op Daan wordt door Daan netjes afgerond, 6-0. Prachtig. Er wordt in de 25e minuut gewisseld, Stan voor Ties en Timo voor Simon. Orion komt bijna niet bij het Bemmelse doel en dat is toch echt de verdienste van onze jongens. Op het middenveld wordt er goed combinatie voetbal gespeeld, een schot van Jorg gaat net over, een uithaal van Daan wordt nog weggewerkt en een kans voor Jelle wordt door de keeper tegen gehouden. We naderen de rust en wel met een grote tussenstand, die trouwens zeer verdiend is. In de 33e minuut een fantastische aanval op links via Stan, die de bal op Jesse Pietersen passt en deze scoort koel de 7-0. RUSTSTAND 7-0 (ja beste lezers u ziet het goed).

Bas is ook gearriveerd na zijn uitstapje met de JO13-1 en komt voor Jesse Balk in het veld. In de rust nog wat kleine puntjes aangegeven wat nog beter kan. Sportclub Bemmel gaat in de 2e helft verder waar ze eind 1e helft mee zijn opgehouden. Druk op de tegenstander houden en goed blijven combineren. Stan krijgt een grote kans, na een slim passje van Jesse Pietersen, maar de keeper redt. Daan krijgt tot twee keer toe een kans om te scoren, maar de keeper van Orion werpt zich er telkens goed voor. De tegenstander komt wel iets beter in het spel, maar dat ligt ook SCB JO14-1. De druk is eraf en het is al 7-0, ook wel logisch.

Maar dan toch in de 45e minuut wordt het 8-0 door goed combinatiespel voorin en Lars maakt deze goed af. Nog geen 2 minuten later via een assist van Lars op Jesse Pietersen scoort Jesse de 9-0. Orion gaat toch tegen scoren vanuit een vrije trap, die niet helemaal door Cas wordt ingeschat, beland de bal op de lat en de terug springende bal wordt netjes in het doel verwerkt door Orion, 9-1. Jelle krijgt nog een grote kans, die door de keeper via zijn hoofd wordt gekeerd. Kansen zijn er deze 2e helft genoeg gekomen, maar de afronding was minder goed dan in de 1e helft. Jesse Pietersen wordt in de 58e minuut gewisseld voor Ties en Lars voor Simon. We krijgen nog wat mogelijkheden, maar dit levert niets op. Maar in de 66e minuut, daar is ie dan, de 10e goal en Jelle scoort laag in de hoek, 10-1. Deze wedstrijd is door het hele team van doelverdediger Cas, achterhoedespelers Timo,Tygo,Koen,Jesse Balk,Bas en de middenvelders Jorg,Ties,Jelle,Simon,Lars,Jesse Pietersen met de aanvallers Stan en Daan, alsmede Waterboy Wout(blessure) tot een mooi en goed einde gebracht, mede door jullie fantastische TEAMSPIRIT.

Aankomende week gaan we dit natuurlijk proberen uit te breiden en de tegenstander DVC’26 uit Didam is de volgende opponent.