sc bemmel                                    DTS35 E1

SC BEMMEL JO14-1                v.v. DTS’35 EDE JO14-1

4                    -                    2

Bemmel: Zaterdag, 3 November 2018.

Het prachtige weer houdt maar niet op en het is vandaag dan ook weer fantastisch om te voetballen. We gaan voor de volle 3 punten vandaag. De begeleiding gelooft er heilig in dus de tegenstander, vv DTS’35 uit Ede, kan wel eens een hele moeilijke dag krijgen. Het team van Sportclub Bemmel verdient een overwinning gezien de laatste 2 wedstrijden, die weliswaar werden verloren, maar ontzettend veel kansen opleverden. We hopen weer op een wedstrijd vol passie en vooral plezier. “Let the show Begin”. Kort voor de wedstrijd krijgen we nog te horen dat Wout weer last heeft van knie en niet meespeelt, Jorg komt op zijn plaats. Van JO15-1 krijgen we Siem, wie kent hem niet, en zijn compleet. Scheidsrechter J. van Dam was zijn ‘fluit’ vergeten mee te nemen naar het veld en daardoor begonnen we een paar minuutjes later. De wedstrijd begint.

In de 10e minuut de eerste goede aanval van team SCB, Daan komt door op rechts, geeft voor en Jesse Pietersen kopt in, maar de keeper kan nog net redden. De teams zijn wel aan elkaar gewaagd. SC Bemmel krijgt nog wel wat kansjes. De keeper van DTS’35 treuzelt heel lang voordat hij de bal in het spel brengt en na twee keer te zijn gewaarschuwd geeft de scheidsrechter SC Bemmel een indirecte vrije schop in de zestien meter van DTS’35. Simon komt naar voren om dit karweitje eens even op te knappen. De bal wordt breed gelegd in Simon peert de bal het doel in, het is de 23e minuur en SCB staat met 1-0 voor. Er komen twee wissels in de 25e minuut en wel Tygo voor Jelle en Lars voor Jorg. Vlak voor rust is er nog een hoekschop voor DTS ’35 en deze wordt binnen gekopt op 3 meter van de doellijn, terwijl er drie speler van SCB stonden toe te kijken, 1-1 en zo gaan we de rust in met deze stand.

Na de rust komen Bas voor Koen en Siem voor Daan in het veld. Door een snelle counter in de 43e minuut wordt Lars aangespeeld en hij start vanuit eigen helft, gaat door en scoort beheerst de 2-1 onder in de verste hoek van de keeper.
SC Bemmel blijft hard werken, het voetbalspel is wat minder, maar de jongens willen zo graag de overwinning, dat er ook veel fout gaat. Dit geeft niet, want de intenties zijn goed. In de 51e minuut neemt Bas een vrije trap en de bal komt bij Jesse Pietersen terecht en deze neemt de bal goed aan en scoort de 3-1. Dan komen in de 57e minuut Jorg voor Bas en Jelle voor Jesse Pietersen in het veld. Bas had er al een halve wedstrijd opzitten bij JO13-1. Voordat deze wissels plaatsvonden had Cas nog een fantastische redding, zodat er niet gescoord werd door de tegenstander. De aanvaller van DTS’35 werd in het strafschopgebied naar beneden getrokken, terwijl de eerste overtreding door dezelfde aanvaller op onze verdediger werd gemaakt. De scheids kon dat vanuit zijn positie niet zien, maar de strafschop is wel terecht. De strafschop wordt genomen en Cas redt schitterend. Uit de daarna toegekende hoekschop scoort DTS’35 alsnog de 3-2. De bal wordt niet goed uitverdedigd en daardoor viel het doelpunt. We krijgen nog een aantal vrije trappen, die van Simon wordt door de keeper gepakt, maar die van Lars laat de keeper de bal los en Ties is er als de kippen bij om dit mooie kansje te verzilveren en het staat 4-2.

Gaat het nu dan toch echt gebeuren!!!!! DE 3 PUNTEN.

Eindelijk het eindsignaal van de scheidsrechter, 4-2 eindstand, weelde en hulde voor het TEAM SCB. Weliswaar zwaar bevochten, maar V I C T O R I E. Mannen houdt deze instelling vol tot volgende week, thuis tegen Orion JO14-2.