OEFENWEDSTRIJD:

SC BEMMEL JO14-1          v.v. DVOL JO15-2

1               -                    3

Bemmel:
Zaterdag, 20 Oktober 2018.

Na de clash wedstrijd van jl. zaterdag tegen FC Lienden, wacht nu een oefenwedstrijd tegen buurman DVOL uit Lent. Het is wel een JO15 elftal, maar dat is geen probleem. Het was wel heel moeilijk om een tegenstander te vinden in deze herfstvakantieperiode, maar we kunnen oefenen, dat is het belangrijkste. Het is alweer een heerlijke voetbaldag, het zonnetje schijnt en het is ongeveer 17 a 18 graden. Lars is er vandaag niet bij, hij geniet van een weekendje weg. De teams hebben er zin in en proberen dan ook het balletje zijn werk te laten doen. Fysiek zal team SCB het afleggen tegen de oudere voetballers van DVOL, maar SCB wil voetballen en dat is goed om te zien. Dus niet in het fysieke spel van de tegenstander mee gaan. De jongens blijven hun eigen spel spelen. Daar en tegen staan er wel wat jongens op een andere positie, maar dat geeft niet. Leren zij ook eens hoe die positie is. Het is echt een leuke eerste helft en de teams zijn aan elkaar gewaagd. DVOL krijgt iets meer kansjes dan Sportclub Bemmel, maar dat is het dan ook. De duels worden meer op het middenveld uitgevochten. In de 25e minuut is het moment van Wout, hij krijgt de bal, na een schot van Stan op doel, die de keeper niet klemvast heeft, scoort hij de 1-0. Tevens worden Jelle voor Stan en Bas voor Jorg ingebracht. De voorsprong is zeker heel erg verdiend voor Sportclub Bemmel. Net voor rust nog een grote kans voor DVOL, maar Cas is op tijd zijn doel uit en de bal wordt naast geschoten. Ruststand 1-0!!!

Na de rust wordt Timo gewisseld voor Daan. We genieten niet lang van de voorsprong. Team SCB komt niet sterk uit de kleedkamer, want DVOL scoort wel heel makkelijk in de 37e minuut de 1-1. Om zo te beginnen was niet afgesproken in de rust!!!! Het begin van de 2e helft is wat gezapig aan de kant Sportclub Bemmel. In de 46e minuut wordt Ties gewisseld voor Stan. Dit is nog niet gebeurd of de 1-2 staat op het scorebord. Er wordt wederom niet goed verdedigd. Soms moet je een bal over de spreekwoordelijke tribune rammen als het niet anders kan. Het uitverdedigen onder druk is zeker een aandachtspunt voor de komende trainingen. DVOL countert naar de 1-3, die Cas eigenlijk had moeten hebben. De bal gaat onder zijn lichaam door. In de 55e minuut komt Jorg voor Jesse P. in het veld. Daan en Jelle krijgen allebei de kans om 2-3 te maken, maar de bal gaat er niet in. Na deze kansen schiet DVOL keihard op de lat van het Bemmelse doel en redt Cas. De duels 1 tegen 1 staat ook op de agenda voor de trainingen, dat moet beter. Net voor tijd nog krijgt Stan en Jelle nog een scoringskans, maar de bal wil en mag er niet in vandaag. De laatste kans is voor DVOL, maar die wordt door Cas ongedaan gemaakt. De wedstrijd is verloren, maar gezien de goede 1e helft had dit niet gehoeven. Eindstand 1-3.

Mannen elke zaterdag gaat het een stukje beter, maar op de training moet dat nog veel beter, zodat jullie je op zaterdag een keer gaan belonen met een overwinning. Dus……………