SC BEMMEL JO14-1       FC LIENDEN JO14-1

sc bemmel                        fc lienden JO14 1

2               -               4

Bemmel: Zaterdag, 13 Oktober 2018.

Na een week goed getraind te hebben en het eerste puntje van afgelopen zaterdag weggeplukt te hebben bij De Bataven, wacht nu nieuwkomer FC Lienden uit Lienden. Deze tegenstander heeft nog geen wedstrijd verloren, maar SC Bemmel is er klaar voor om daar iets aan te doen. We hopen op een mooie en vooral sportieve wedstrijd. De scheidsrechter, het publiek, de tegenstander en wij staan gereed, de wedstrijd begint!!!

SC Bemmel begint goed en FC Lienden heeft nog niet in de gaten hoe wij positioneel staan in het veld. We krijgen veel ruimte op het middenveld en daaruit komt een mooi aanval over rechts via Stan en Daan, maar er wordt naast geschoten. Uit een corner van Jelle komt gevaar tot tweemaal toe, maar nog geen doelpunt. Een slap schot van FC Lienden wordt door niemand gekeerd en deze verdwijnt dan ook links onder in het hoekie, 0-1. Eigenlijk te slap verdedigd. Het team van SC Bemmel is aangeslagen, dat blijkt uit de 0-2, die valt nog geen 2 minuten na de 0-1. In de het vijf meter gebied wordt de bal niet weg geramd door verdediger of keeper en wordt kinderlijk eenvoudig ingetikt. In de 17e minuut een kleine drink pauze, het is erg warm voor de tijd van het jaar. Het is ongeveer 26 graden. In de 19e en 20e minuut zijn er twee grote kansen voor SC Bemmel via Daan en Stan. Helaas wordt er niet gescoord. Dan toch een doelpunt voor SCB door Daan en deze wordt afgekeurd, buitenspel. FC Lienden staat voor, maar het is SCB, die de grote kansen krijgt om al lang op 2-2 of op voorsprong te staan. In de 25e minuut wordt er door SCB gewisseld. Simon komt voor Wout en Ties komt voor Tygo in het veld. Uit eindelijk loon naar werken, Daan draait heel goed van zijn tegenstander weg en scoort via de vingertoppen van de keeper de 1-2. Zeer verdiend. We blijven kansen krijgen, maar scoren niet. Net voor rust nog een goede aanval, wederom tussen Daan en Stan. Daan gaat door naar de achterlijn en legt de bal terug op Stan, die schiet, maar over. Ruststand 1-2. Wat overigens beste lezers ook makkelijk 5-2 voor SC Bemmel had kunnen zijn.

Na de rust worden 2 wissels ingebracht en wel, Jesse B. voor Koen en Bas voor Jelle. Team SCB schiet als het ware uit de startblokken, het lijkt wel een Formule 1 wagen. Daan is samen met Stan de grote stoorzender voor de achterhoede van FC Lienden. JO14-1 van Bemmel is veel sterker, onbegrijpelijk dat we nog zo laag op de ranglijst staan. De kansen stapelen zich op en zou het vandaag dan toch gaan lukken om de eerste driepunter te halen?? We blijven FC Lienden onder druk zetten en na weer een kleine drinkpauze, we hebben weer een klein momentje om te coachen en aanwijzigingen te geven, wordt er door Bas op een fantastische wijze de 2-2 gescoord. Hij kapt de bal naar binnen en haalt verwoestend diagonaal uit, vast in het kruis, wat een goal. Bij FoxSports zou dit het doelpunt van de maand Oktober zijn. Nog nagenietend van deze goal, neemt FC Lienden de aftrap en loopt zo door via het middenveld en verdediging en scoort de 2-3, een domper na zoveel harde arbeid. Team SCB geeft niet op, Jesse P. wordt in de 60e minuut gewisseld voor Wout en Jorg voor Tygo. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgt Lienden nog een kans, via een goed uitgespeelde counter wordt het 2-4. Dit risico zat er in, omdat we probeerden alles op de aanval te gooien om zo nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. ALLE LOF voor de spelers, Team SCB kan dan ook met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze hebben er alles aan gedaan, helaas te weinig gescoord. Eindstand 2-4.

Mannen deze week gaan we gewoon verder op de weg, die we met z’n allen zijn ingeslagen, namelijk met PLEZIER en LEREN om beter te worden en GOEDE uitvoering van de oefenstof op de trainingen. Wij als begeleiding weten zeker, dat de punten eraan zitten te komen. We zijn op de goede weg.