Na de wedstrijd tegen OSC is er keihard gewerkt door de spelers en trainers. Waarom ?

De wedstrijd tegen de Bataven JO14-1 stond op het programma.

De Bataven doen het erg goed,vooral in de voorbereiding hebben ze alles met dubbele cijfers gewonnen.

Ook de eerste competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen.

Dus moest er keihard door iedereen worden gewerkt, zowel tijdens trainingen als in de wedstrijd.

Het was zover Zaterdag 6 oktober 10:45u verzamelen op de club voor de wedstrijdbespreking.

De groep was gefocust op de laatste aanwijzingen van Ronald. Wat moeten we doen ?

Weet iedereen wat hij moet doen? Nadat alle afspraken nog eens waren doorgenomen, gingen we richting Gendt.

In de auto kon je merken dat de spanning toenam. Cas zei nog “ze zijn misschien wel goed, maar wij gaan winnen”.

Eenmaal aangekomen in Gendt werd de kleedkamer gezocht en ging het richting inloopveld.

Ook de Bataven waren gefocust. Direct toen we het inloopveld op liepen werd de vraag gesteld.

Zijn jullie de JO14-1 van Bemmel? Alle oefeningen werden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden

(De Bataven hadden het voordeel dat hun trainer ook onze jongens had getraind).

De oefeningen werden geconcentreerd afgehandeld. Om 11:50 nog even snel de kleedkamer in om het inloopshirt

te verruilen voor het wedstrijdshirt.

12u de wedstrijd ging van start. Het was een prachtige zaterdag.

De grensrechter (Chris Balk) had zelfs de korte broek aangetrokken.

We moesten eerst even lachen, maar later bleek dat hij de juiste keuze had gemaakt.

Het was gewoon een zomerdag om te voetballen.

De scheidrechter (Todor, ook nog een oud-trainer van sommige jongens) kwam het veld op.

Alle namen werden gecontroleerd.

Direct waren de trainingsoefeningen terug te zien. Blijf vrijlopen als je zelf de bal niet hebt.

Zet als groep direct druk, Indien je de bal niet in bezit hebt. Ga niet te veel lopen met de bal.

Houd de 5sec regel in acht.

De wil om te winnen als groep was hoog. De Bataven werden telkens vastgezet en duels werden gewonnen.

De omschakeling vanuit achter naar het middenveld en het middenveld direct Daan of Jesse P instelling brengen.

Dit lukte dan ook diverse malen. Jesse P werd wederom gelanceerd en er werd door de grensrechter van de tegenstander

gevlagd voor buitenspel. Dit was niet terecht maar goed, dit hoort ook bij voetbal.

De groep pakte direct weer het initiatief. De volgende uitbraak was er. Ditmaal werd Daan gezocht.

De bal kwam uiteindelijk bij Wout die direct afdrukte met een mooi schot op de goal. Helaas op de lat.

Tijdens de rust ging de groep met een goed gevoel richting de kleedkamer.

Daar werden door Ronald nog eens de puntjes op de i gezet.

Onze jongens kwamen weer het veld op onder gejuich van de meegereisde Bemmel aanhang.

Ook in de 2dehelft werd door beide teams goed gevoetbald. De duels werden fysiek aangegaan,

vooral ook door de boomlange verdediging van de Bataven.

Het voordeel van ons was dat Bemmel bleef kijken en voetballen.

Telkens werd de voetballende oplossing gezocht.

Door als team voor elkaar te blijven werken.

De Bataven hebben ongeveer 12 hoekschoppen gekregen, maar ze kregen de bal er niet in.

Er was wel even een spannend moment. De bal ging onder Cas door,

maar werd op het laatst toch nog tegengehouden door Cas zelf.

Cas bleef rustig, kijken en wist met een verre trap Daan of Jesse P te bereiken.

Jesse P had ook nog een mooie trap op de goal, maar deze ging helaas over.

Vanuit het middenveld werden ook Jelle en Ties verschillende keren vrij gespeeld.

De keeper van de Bataven werd op de proef gesteld. Zelfs in de laatste minuten kreeg Ties nog een kans.

Maar helaas; het bleef een gelijk spel.

Dit was overigens een verdiende uitslag. De 1stehelft was voor Bemmel, de 2dehelft was meer voor de Bataven.

Het team heeft gevochten voor elkaar en uiteindelijk een verdiend punt mee naar huis genomen.

Blijf geloven in jezelf en de groep. Werk voor elkaar en blijf zoeken naar de voetballende oplossing.