Aquila JO14 1                         sc bemmel

v.v. AQUILA JO14-1   -   sc BEMMEL JO14-1     2 - 1

Dreumel:
Zaterdag, 22 September 2018.

De start van de competitie begint vandaag en wel met een uitwedstrijd tegen v.v. Aquila uit Dreumel. Een onbekende ploeg voor ons, maar dat mag ons niet deren, des te beter om er vol in te gaan. Jelle is er vandaag helaas niet bij. Het gras is mooi kort gemaaid en het veld ligt er pico bello bij.

De wedstrijd begint en na 2 minuten komt Aquila al op voorsprong, 1-0. Alles wat we met elkaar hadden afgesproken wordt dit eerste kwartier NIET nagekomen, waardoor Aquila veel feller en geconcentreerder aan de wedstrijd begon i.p.v. sc Bemmel. Na dit kwartier begint het erop te lijken dat sc Bemmel wat beter in de wedstrijd komt. Daan wordt in de diepte aangespeeld en door de laatste man onderuit gehaald. Je zou zeggen, rood doorgebroken speler, maar alleen een vrije trap. Simon is de aangewezen persoon voor dit karweitje. De afstand is zo’n 20 meter en hij krult de bal op Messi-achtige wijze in de kruising, een wonderschoon doelpunt, 1-1. Direct na deze score krijgt Aquila weer een kans, maar de sterk keepende Cas, redt ditmaal met een prachtige safe. SC Bemmel krijgt via Daan en Ties kans op een voorsprong, maar Ties komt net een teentje tekort om de bal binnen te glijden. Zo blijft het spel een tijdje op en neer gaan. Moet wel gezegd worden dat de Dreumelnaren op dit moment de meeste aanspraak maakten op een doelpunt. Dit gebeurde door de sterk spelende middenvelder van Aquila dan ook prompt en scoort beheerst de 2-1, tevens de ruststand. Alles is nog mogelijk deze wedstrijd.

In de rust aangegeven, als we zo blijven voetballen, het heel moeilijk zou worden. We maken niet voor niets een strijdplan. Er zal in de 2e helft meer duels gewonnen moeten worden en dichter op elkaar te spelen, houdt het veld klein. We gaan het in ieder geval proberen. Inmiddels zijn we alweer een minuut of zeven onderweg in de 2e helft als Aquila 2 dotten van kansen krijgt, maar onze Cas is de 1 op 1 situatie steeds de overwinnaar. Aquila is wel beter en krijgt gedurende de volgende minuten toch ook kansen. De grote sta in de weg is Cas, tot dit moment de gevierde speler van sc Bemmel. Hij houdt alles tegen. Van een vrije trap tot wederom 1op 1, hij houdt sc Bemmel nog in de race voor misschien een gelijk spelletje. Dan vlak voor tijd een counter van sc Bemmel, Daan komt 1 tegen 1 met de keeper, maar scoort helaas niet. Te slap ingeschoten, waardoor de keeper de bal zo kan oprapen. Deze 2e helft heeft weer eens bewezen, dat als iedereen zijn werk en afspraken nakomt er toch bijna nog een goed resultaat te behalen viel. Tweede helft was 0-0. Uiteindelijk blijft het 2-1 en man van de wedstrijd is Cas geworden. Uitstekend gekeept Cas.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen OSC en daar heeft Team SCB nog wat goed te maken ten opzichte van de bekerwedstrijd. Wij als begeleiding hopen op een grote opkomst van het publiek en een zeer strijdvaardig SC Bemmel JO14-1.