BEKERWEDSTRIJD:

sc bemmel                                          Orion E1

sc BEMMEL JO14-1           -     ORION JO14-1        1 - 1

Bemmel: Zaterdag, 15 September 2018.

De laatste bekerwedstrijd van dit seizoen staat op het programma. Sportclub Bemmel kan zich, qua spel en inzet, vandaag revancheren op zichzelf. Het is fantastisch voetbalweer en vandaag de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is sv Orion uit Nijmegen met 1 overwinning en 1 verloren partij in de beker. Zeker een geduchte tegenstander voor Sportclub Bemmel.

De scheidsrechter is stipt op tijd en fluit precies om half 1 voor aanvang van de wedstrijd. Sportclub Bemmel begint veel beter aan de wedstrijd dan vorige week uit tegen OSC. Er wordt met elkaar gepraat, duels worden er gewonnen en er direct met vijf spelers druk zetten op de bal. Orion weet nu waar ze aan begonnen zijn, een moeilijke middag in Bemmel. Terwijl de wedstrijd zo in het begin stadium zich voort kabbelt, scoort toch Orion de 0-1. Er werd niet goed opgelet op het middenveld. Een klein smetje deze middag. Team SCB is hierdoor NIET aangeslagen en gaat vanaf de aftrap direct in de tegen aanval. Jesse Balk passt goed op Daan en deze maakt vakkundig de 1-1. Zeer verdiend. We zijn als TEAM heel goed bezig, Orion komt niet toe aan hun spelletje voetbal. Team SCB wisselt voor rust 3 spelers tegelijk en gaat ook met deze spelers gewoon weer verder waar ze gebleven waren. De tegenstander het voetballen onmogelijk maken. Uitstekende 1e helft, rust 1-1.

De 2e helft begint waar SCB in de 1e helft mee is opgehouden. Druk naar voren zetten, praten en vooruit durven denken. Orion probeert nu ook meer druk te zetten om toch zo het spel van Team SCB te ontregelen. Sportclub Bemmel krijgt een vrije op zo’n 20 meter van het doel. Lars neemt de vrije zo goed, dat de keeper van Orion de bal nog net over de lat kon tikken. SCB blijft de druk op de ketel houden en krijgt ook nog eens drie hoekschoppen achter elkaar, die helaas niets opleverden. Orion is even van de leg af. Schoten van Bas, Ties en Jelle worden gekeerd door de Orion-keeper. Intussen heeft Cas ook een paar goede reddingen verricht. Cas doet goed mee in het coachen en het mee bewegen van de balverplaatsing. De wedstrijd wordt wat feller qua overtredingen van beide kanten. Maar het is en blijft een sportieve wedstrijd. Het is gewoon een mannelijk potje voetbal en dan gaat er wel eens iets fout of dat je te laat bent, who cares? Team SCB heeft vandaag een fantastische wedstrijd gespeeld, alles wat we deze week getraind hebben kwam eruit. Een heerlijke wedstrijd voor de beide teams, maar ook voor het talrijke publiek langs het veld.

Zo zie je maar weer, de ene zaterdag is de andere niet. KLASSE MANNEN!!!! (arbeid loont)