BEKERWEDSTRIJD:

sc bemmel                    Spero

sc BEMMEL JO14-1   -   sv SPERO JO14-1         2-8

Bemmel: Zaterdag, 1 September 2018.

Vandaag begint voor iedereen de bekercompetitie en onze eerste tegenstander is hoofdklasser s.v. Spero uit Elst, die wij thuis op Sportpark Ressen ontvangen. Wout is nog geblesseerd en Ties heeft familieweekend, dus verder zijn we compleet. De wedstrijd begint op tijd en de bal rolt.

De eerste minuten zijn wat onwennig, we spelen op echt gras en het is nat, het gras wat hoog en de bal wordt zwaar door de nattigheid, maar verder is het prima voetbalweer. In de 9e minuut krijgt Spero een hoekschop, de bal wordt weggewerkt en de afgeslagen bal wordt door een Spero middenvelder opgepakt. De Bemmel spelers staan toe te kijken hoe deze Spero speler rustig en wel de bal via een prima uithaal scoort, 0-1. Er wordt op deze speler helemaal geen druk uitgeoefend. Na wat beter in de wedstrijd te zijn gekomen duurt het tot de 17e minuut, dat Spero via een counter Cas omspeelt en de bal nog net voor de lijn door Timo wordt gered. We zijn nog niet bij de goal van de tegenstander geweest. In de 25e minuut krijgt Spero wederom een hoekschop, deze wordt in eerste instantie weggewerkt, maar tot 2x toe kan Spero zonder pardon uithalen. het laatste schot trof doel, 0-2. Even daarna wederom Spero in de aanval en via mooi combinatie voetbal scoren zij de 0-3. Spero blijft aandringen, dat kon ook, want Bemmel bood eigenlijk helemaal geen weerstand. Geen druk op de bal, geen coaching, geen duels winnen en niet voor elkaar de kastanjes uit het vuur willen halen. Dit leidde vlak voor rust de 0-4 in, uit een corner ging de bal rechtstreeks bij de 1e paal erin, waar 2 spelers van Bemmel stonden. Onbegrijpelijk hoe die erin ging?????. Direct erna weer een counter en snel spel van Spero, Cas houdt nog het eerste schot, maar tegen de tweede was hij kansloos, 0-5. Tevens de ruststand.

Na een hartig woordje door beide trainers in de rust, gaan we de 2e helft in. En hoe!! We starten uitstekend
en maken door een pass van Lars op Jesse P., die goed doorging de 1-5. Maar direct erna geven we weer makkelijk een goal weg, 1-6. Bemmel tapt nu wel uit een ander vaatje, de peptalk heeft geholpen. Nadat een aanval in de kiem werd gesmoord door de Spero verdediging leverde de snelle counter de 1-7 op. Bemmel krijgt een hoekschop en dit levert weer een kans op, maar de bal wordt tot 2x toe op de paal geknald. Deze helft een heel ander SCB, er wordt tenminste weer gevoetbald zoals het hoort en er wordt geknokt voor iedere meter. Een pass van opnieuw Lars op Jesse P. en Jesse rond deze bekwaam af met een goed geplaatst schot, 2-7. Je ziet ook dat de mannen van SCB er nu ook veel meer plezier in krijgen en geloof in eigen kunnen. Zo moet het ook zijn. De uitslag is (nog) niet belangrijk. Eindelijk weer een beetje beleving en er worden goede aanvallen opgebouwd en duels gewonnen. Een wereld van verschil met de eerste helft. Zo zie je maar weer, dat de mentale weerbaarheid een grote rol speelt bij deze leeftijdsgroep. Door een verkeerde beslissing van Cas en de minder goede aanname van Timo, leidt tot de eindstand van 2-8.

Trainers en begeleiding hebben weer veel stof zien opwaaien wat beter kan en moet. De tweede helft was een helft waar we mee verder kunnen.