VT Toernooi v.v. NIFTRIK:

NIFTRIK: Zaterdag, 25 Augustus 2018.

Eindelijk, het voetbalseizoen begint weer. Na een fantastische zomer gaat de bal weer rollen. We hebben er vier trainingen opzitten en dan vandaag het VT Toernooi voor JO14. Dit is een hele mooie voorbereiding op de bekerwedstrijden en uiteindelijk, waar we naar toe werken, de competitiestart. Het toernooi wordt gespeeld bij v.v. Niftrik te Niftrik, mooi dicht in de buurt. We hebben er zin in en het seizoen is nu echt geopend.

1e poule-wedstrijd: 11.00 uur               JVC Cuijk   - sc BEMMEL                 3-1

De wedstrijd tegen JVC uit Cuijk begint zeer goed. Al in de 4e minuut wordt Daan gelanceerd via snel spel op het middenveld. Lars passt de bal door en Daan omspeelt de keeper en scoort de 0-1. Team SCB krijgt daarna nog een goede kans door Bas, die de bal voorzet en Jesse P. met een halve omhaal net over schiet. Daan wordt weer gezocht vanuit het middenveld, speelt zich vrij en komt rechts schuin van de goal op de keeper af, maar deze keer schiet Daan hem net naast.
Rust 0-1
De wedstrijden worden overigens over 2x 11 minuten gespeeld. Jongens geattendeerd om direct na de aftrap druk op de bal te zetten, om zo de tegenstander te overdonderen. Dit gaat niet goed, omdat de rechterflank van SCB even staat te slapen en het balletje ligt al in het netje, 1-1. In de 16e en 17e minuut van de 2e helft wordt er niet op de man doorgedekt en dat resulteert dan ook direct in de 2-1 en 3-1. Jammer, dit had niet hoeven te gebeuren als men beter met elkaar hadden gecommuniceerd.

2e poule-wedstrijd: 12.00 uur               sc BEMMEL  - MIERLO-HOUT          0-5

Mierlo-Hout, de 2e tegenstander, is in het begin veel feller dan Team SCB. Door Team SCB wordt veel te weinig gecoacht. Wat bijna ook noodlottig werd in de 5e minuut, toen een voorzet van Mierlo-Hout bij 2e paal op de paal werd gekopt. SCB had eigenlijk in de daarop volgende minuten op een 2-0 voorsprong moeten staan. Daan wachtte te lang met schieten, zodat dit nog in de kiem werd gesmoord door de tegenstander. Net voor rust valt dan toch de 0-1, een speler van Mierlo wordt aan zijn shirtje vastgehouden en de scheids legt de bal op de stip, 0-1. Zo ook de ruststand.
Deze 2e helft was tevens de slechtste van het hele toernooi, zeg maar gerust heel, heel slecht. Team SCB liet de tegenstander haar gang gaan. Of ze wilden zeggen, wij hebben deze helft effe geen zin, schiet ze er maar in. Mierlo-Hout liep dan ook heel gemakkelijk uit naar een 0-5 overwinning.
3e poule-wedstrijd: 13.00 uur               sc WOEZIK  - sc BEMMEL                2-0

De wedstrijd gaat redelijk gelijk op, maar in de 5e minuut komt Woezik op een 1-0 voorsprong. Direct erna krijgt Team SCB een kans voor Jesse P., maar de keeper schopt de bal weg en recht in de voeten van Ties en die haalt direct uit, want de keeper staat een heel eind voor zijn doel. Helaas voor Team SCB kan de keeper de bal nog net, al terug sprintend, de bal tegenhouden. De 2-0 valt net voor rust door een mooie aanval onze tegenstander en deze werd dan ook beheerst afgemaakt, 2-0.
Deze stand wordt ook de eindstand. De 2e helft wordt er toch aardig door Team SCB gevoetbald. We krijgen nog wel wat kleine kansjes, maar verder wordt er niet gescoord.

Kleine Finale 3e en 4e plaats: 14.00 uur           JVC Cuijk   - sc BEMMEL     1-0

Team SCB begint sterk, schot van Stan en Jorg, eerste waarschuwing?  We doen erg goed mee en we geven niets weg. Gaande weg dat er meer wedstrijdjes worden gespeeld, zie je Team SCB ook beter worden. Rust 0-0.  Door 1x keer niet goed het duel aan te gaan wordt er gescoord door JVC, 1-0.  Hier blijft het ook bij. We worden 4e , maar winnen wel de SPORTIVITEITSPRIJS.
Al met al hebben de trainers en begeleiding genoeg punten gezien om te verbeteren, dit toernooi was een goede leerschool voor de bekerwedstrijden. Wat wel heel duidelijk aanwezig was, HET PLEZIER. Dit is voor ons ook heel belangrijk.