Wedstrijdverslag:

sc bemmel        -       GVA

SC BEMMEL JO14-1   -   GVA JO15-1         0-6

Bemmel: Dinsdag, 26 juni 2018.

Dit is de 3e wedstrijd in 6 dagen en de laatste van de Juni voorbereiding. Dit keer een Lingewaards onder onsje en wel tegen GVA uit Doornenburg. Ook deze tegenstander is van JO15-1 en dus kunnen de boys van SCB hun borst weer nat maken. Niets mis mee, gewoon er weer goed tegenaan gaan en plezier hebben in het spelletje en weer proberen om de wedstrijd tot een goed eind te brengen. Het was weer aardig warm en daarom werd de wedstrijd in drie perioden van 25 minuten gespeeld.

De eerste periode speelden de SCB Boys zeer verdienstelijk, GVA kopte nog wel een bal op de lat en een schot wat rakelings naast ging. Team SCB deed heel goed mee, ze kregen zelfs een goede mogelijkheid door Bas, hij schoot op doel en werd net onder de lat gestopt door de GVA-keeper. Toch net voor het einde een goede uitval van de Doornenburgers. De spits kwam 1 tegen 1 en scoorde beheerst de 0-1.

Even wat drinken en een coach moment. De volgende periode van 25 minuten wordt GVA sterker en sterker. Ze zijn dan ook op volle oorlogssterkte naar Bemmel gekomen. Door eigenlijk drie dezelfde fouten te maken loopt GVA uit naar een 0-4 voorsprong. Cas kon hier niets aan doen, drie maal door het midden zonder ook maar een duel aan te gaan kon GVA zo doorlopen en scoren. Dit moet echt verbeterd worden en dus een aandachtspunt voor na de zomerstop.

Periode 3 begint. De jongens zijn nog een keer goed toegesproken door trainer Ronald, want zo kan het natuurlijk niet verder gaan. Er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Dat gebeurt dan ook. De JO14-1 begint weer te voetballen en te knokken voor iedere meter en de tegenstander wordt teruggedrongen op eigen helft en komt er met vlijm scherpe counters uit. Uit zo’n counter komt een keihard schot op doel, die Cas tegen houdt en een mee gelopen oplettende GVA-er alsnog scoort 0-5. Een paar minuten valt toch nog de 0-6 uit een corner, de bal wordt voorgegeven en weggekopt. Deze komt terecht bij een speler van GVA, die haalt ineens uit en de bal ploft in het doel. Deden de jongens van Bemmel dan niets terug? Jawel hoor, vlak voor tijd nog een tweetal mogelijkheden. Ten eerste een mooie aanval, die door Jesse P. met een schot op de lat werd gekeerd en de terug komende bal werd ingeschoten door Stan en deze werd weer van de doellijn gehaald. De tweede mogelijkheid, een zeer goede vrije trap van Simon, die nog maar net door keeper werd tegengehouden.

Al met al mogen we stellen dat deze kleine voorbereiding voor trainers, begeleiding en spelers heel goed is bevallen. En we mogen de jongens complementeren met de geleverde arbeid en de wil om het beter te doen. Er moet natuurlijk nog veel bijgeleerd worden, maar dat is voor na de zomervakantie. Dus mannen, ouders, broers en zussen, allemaal een hele fijne en mooie vakantie toegewenst, namens Johan, Marcel, Ronald en Bert.

Tot ziens op de 1e training van het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019.

fijne vakantie 1