Wedstrijdverslag:

Quick 1888 JO15-1     -        SC BEMMEL JO14-1     7- 0

Nijmegen:
Zaterdag, 23 juni 2018.

Dit wordt wedstrijd nr. 3, van de Juni 2018 voorbereiding, op het nieuwe seizoen. Deze keer gaan we naar “Nimwegen” of “Nijmeguh” de stad van En Nie Cee ( NEC ) en wel tegen één van de oudste voetbalvereniging van Nederland, Quick 1888. We gaan weer voor een leuke pot voetbal met veel plezier en enthousiasme. Dat laatste plezier en enthousiasme was de 1e helft heel ver weg, maar later meer erover in het volgende verslag.

De tegenstander was voor ons team een maatje te groot en dan ook letterlijk bedoeld. Grote gasten achterin, op het middenveld en zelfs met baard(???) voorin. We lieten dan de 1e helft dan ook alles toe, terwijl er heel andere afspraken waren gemaakt. Al na 5 minuten kreeg de spits van Quick de bal, draaide en knalde de bal in de kruising, 1-0. Fout hierbij was, dat we geen duel aangingen. De 7e minuut alweer een kans door het midden en weer geen duel, maar Cas redde deze keer. In de 12e minuut idem dito en weer was Cas de redder. Lars had uit een mooie aanval een goed schot op doel. En wederom in de 17e minuut door het midden uitverdedigen, welke door Quick direct werd afgestraft, 2-0. Dit gaat zo door in de 1e helft, te weinig of geen duelkracht, maar ook slechte passing. Tijdens een uitval van Quick komt de spits oog in oog met Cas, maar Cas was de winnaar. Om nog even door te gaan op het uitverdedigen en duelkracht was het zeer matig. Dit werd ook nog noodlottig door de 3-0 en 4-0 voor rust.

In de rust is er een pittig woordje gesproken over de mentale weerbaarheid in het algemeen en zie hier de 2e helft was toch van heel andere kwaliteit. Kwaliteit zoals we dat gewent zijn van de SCB-Boys. Er werd volop gecoacht, beter ingespeeld en het belangrijkste, het balletje ging weer rond en de duels werden gewonnen. Opeens een heel andere wedstrijd van team SCB. In de 41e minuut zomaar uit het niets een hard afstandschot van Quick, gelukkig op de paal. Dit was uitstel van executie, 3 minuten later werd de 5-0 gescoord. Na een snelle counter scoort de tegenpartij de 6-0. Toch blijft team SCB nu goed de bal rondgaan en Quick keek alleen maar toe. Tevens mag ook nog even gezegd worden, dat de scheidsrechter een zeer solide partij floot. Pas in de 65e minuut scoren de Nijmegenaren de 7-0. Daarna krijgt team SCB toch, na twee goede aanvallen, de kans om de eer te redden, maar de bal ging net naast door een schot van Jesse Pietersen.

Deze wedstrijd gaf maar weer eens aan, dat als je de afspraken maar ten dele nakomt, jezelf in de problemen werkt. De 2e helft is er goed gespeeld naar ons vermogen, want de tegenstander was echt wel een maatje te groot. We gaan met opgeheven hoofd naar huis en dan a.s. dinsdag de thuiswedstrijd tegen GVA JO15-1 om
19.00 uur. Rust goed uit mannen en fijn weekend.

p.s. de ouders waren weer in grote getale aanwezig, dat maakt het voor de jongens “Fijn Langs De Lijn” echt wel compleet.