Wedstrijdverslag:

SC BEMMEL JO14-1    -    SV SPERO JO15-2           1-1

Bemmel:
Woensdag, 20 juni 2018.

Vanavond spelen we de 2e oefenwedstrijd tegen Spero uit Elst. Het is drukkend warm weer, dus de boys hebben er wel last van, maar dat heeft de tegenpartij ook. Daarom is er in beide helften een drinkpauze ingelast. De wedstrijd wordt op veld 5, het nieuwe kunstgrasveld, gespeeld. Team SCB heeft twee gastspelers, namelijk Jochem en Siem, ons niet onbekend. Daan, Stan en Jorg zijn er niet i.v.m. proefwerkweek op school, maar zaterdag weer van de partij. Goed, de wedstrijd is mooi op tijd begonnen en we verheugen ons op een leuk potje voetbal.

En we worden op onze wenken bediend, er wordt door beide teams met volle inzet gestreden. In de 12e minuut moet Cas reddend optreden, doordat Spero een mooi kans kreeg aangeboden om te scoren, maar door onze keeper werd gehouden. Er werd geprobeerd om van achteruit op te bouwen, wat ook met vlagen goed werd uitgevoerd. In de 20e minuut kreeg Siem de gelegenheid om flink uit te halen en het schot ging net over. Zelfs kort daarna kreeg Jochem een vrije trap en Bas, die goed oplette, zag zijn schot net naast gaan. De druk werd door team SCB opgevoerd, wil niet zeggen dat Spero er niets aan deed, integendeel zelfs. De Elstenaren speelden leuk mee. Net voor rust kreeg Spero twee grote kansen, maar deze gingen over en naast. De ruststand ging men in met een 0-0 stand.

In de rust door Ronald nog even de puntjes op de i gezet en met volle moet werd aan de 2e helft begonnen. Tevens mag ook nog even gezegd worden dat er veel ouders langs de lijn stonden om hun jongens aan te moedigen, wat natuurlijk fantastisch was voor beide elftallen. Team SCB drukte direct de tegenstander tegen de muur. Bas kreeg de bal en stuurde Jochem de diepte in, die alleen voor de keeper kwam en deze koelbloedig afrondde, 1-0. Mag gezegd worden, dat dit wel verdiend was. Hierna nog een grote kans voor Jochem, maar de keeper van Spero pakte de bal, maar wel net buiten het zestien meter gebied. Zou een vrije trap moeten zijn, maar de goed leidende scheids had dit niet gezien. In de 47e minuut moest Cas weer reddend optreden, Spero schakelde een tandje hoger en onze jongens werden al wat vermoeider. Spero gaf niet op en door goed storend werk op het middenveld verloor SCB de bal en maakte Spero dit zeer goed af, 1-1.

Team Spero ging door en uit het niets een hard afstandschot via onder kant lat, niemand wist of die zat, zelfs onze grens vlagde niet en daar liet de scheidsrechter het bij. Team SCB werd in de laatste 10 minuten verder naar achteren gedrongen en dat resulteerde nog op een schot op de paal. Team SCB zat er doorheen en het was ook maar goed, dat Cas in de allerlaatste minuut, nog een fantastische redding had. En zo bleef het dus 1-1.

De trainers waren zeer tevreden over de wedstrijd en de gedane arbeid. Achterin deden Tygo, Timo, Koen en Jesse Balk( alias Balki) uitstekend hun werk geassisteerd door Cas en op het middenveld deden Simon, Siem, Jelle, Lars en Ties van zich spreken en voorin met Jochem, Jesse Pietersen en Bas werd er voor elke meter geknokt. Met dank aan Spero voor de fijne wedstrijd.

Nu twee dagen rust en zaterdag gaan we naar Quick 1888 te Nijmegen en spelen dan tegen het JO15-1 team.

KLASSE MANNEN!!!!