Wedstrijdverslag:

leones            -                    sc bemmel

LEONES JO15-1   -    SC BEMMEL JO14-1             6-0

Beneden-Leeuwen: dinsdag, 12 juni 2018.

Het voetbalseizoen is nog maar net afgelopen of de voorbereiding van het nieuwe seizoen staat al weer voor de deur. Zo ook voor de JO14-1. De maand Juni is hiervoor een mooie gelegenheid om aan elkaar te wennen. Wie zijn de trainers, wat is de oefenstof, wat is mijn positie in het veld, hoe moet ik de looplijnen weten en uitvoeren, hoe is de fysieke gesteldheid van het team, wat zijn de capaciteiten van de spelers. De oefenwedstrijden zijn dan ook een welkome uitkomst om dit allemaal te bekijken en in trainingen, wat nog niet goed gaat, te gaan verbeteren.

We hebben al twee keer getraind en nu volgt dan onze 1e oefenwedstrijd tegen Leones JO15-1, die Marcel voor ons geregeld heeft. Het is allemaal nog onwennig en de tegenstander, die duidelijk beter is en ook wat ouder, gaat er vol voor. We zijn als team het hogere tempo en de fysieke tegenstand nog niet gewend. Is ook logisch, want de meesten van ons komen uit de D-pupillen en de tegenstander had al wat C-tjes erin staan en dat kwam ook naar voren tijdens de wedstrijd. Al met al geen onaardig beeld, die de trainers hadden. De ruststand ging men dan ook in met een 4-0 achterstand ( uitslag van deze oefenwedstrijden is niet belangrijk).

Na rust een heel ander team. Er werd meer gecoacht, meer duels gewonnen en er werd met tijd en wijle toch goed gecombineerd. Dus de mentale weerbaarheid begint al een beetje te werken. De jongens hebben hun uiterste best gedaan, daar is geen twijfel. De rest komt vanzelf door goed te trainen, van de fouten te leren en positief te blijven naar elkaar toe. De wedstrijd eindigde in een 6-0 verliespartij, maar we hebben genoeg gezien waar we aan gaan werken om beter te worden. De een zal grote stappen maken en een ander iets minder, als we maar stapjes vooruit maken.

Het belangrijkste blijft toch dat je plezier hebt in het spelletje en daardoor alles uit jezelf haalt.

Donderdag (14) en volgende week dinsdag (19) weer goed trainen en dan woensdag 20 juni thuis tegen Spero JO15-2.

Namens Johan, Marcel, Ronald en Bert, gaan we er met z’n allen een heel mooi nieuw seizoen van maken.

p.s. En natuurlijk niet te vergeten onze grootste supporters, DE OUDERS.