OEFENWEDSTRIJD:

SC BEMMEL JO17-3                      SC BEMMEL JO15-2

3                            -                     6

BEMMEL:Zaterdag, 27 maart 2021

Eindelijk na 3,5 maand weer eens een wedstrijdje ballen, effe alles eruit gooien, van je af bijten, de kop leegmaken, stressvrij worden en je helemaal laten gaan in de goede zin des woord. Vandaag is de JO17-3 de tegenstander en we willen er een leuke pot van maken. De wedstrijd staat gepland om 13.00 uur, enige afwezige is Timo en de spelers Senna en Thijs beginnen in de wissel, maar komen er natuurlijk altijd in. De boys hebben er in ieder geval heel veel zin. Dat is wel gebleken uit de reacties van afgelopen trainingsweek. De wedstrijd staat op punt van beginnen, de hevige regen- en hagelbuien en de strakke wind hebben we vannacht en vanochtend gehad. Het is heerlijk voetbalweer, wat wind en de zon schijnt tegen een donkere achtergrond aan. Grensrechter Herwin heeft er heel veel zin en scheidsrechter is de heer Meinema. Foto’s voor het plakboek en de website worden vastgelegd door leider Roald Bergamin. De bal rolt, eindelijk!!!!!

Direct in de 1e minuut een hoekschop voor 15-2, het schot van Richard wordt nog tegengehouden, maar de rebound van Jesse betekent de 0-1. Goede start. We spelen 2x 40 minuten, maken we wat extra minuten deze wedstrijd. In de 6e minuut een pass van Richard op Ids en zijn schot verdwijnt achter de keeper in het doel, 0-2. Een foutje van Jesse in de 9e minuut, hij gaat onder de bal door, de spits van 17-3 komt oog in oog met Maik en Maik komt als overwinnaar naar voren, alleen ten koste van een hoekschop, die niets oplevert. Wel een waarschuwing voor de boys om het koppie erbij te houden. Een vrije trap van Levi in de 12e minuut wordt door de keeper goed verwerkt. Tijdens de 14e minuut een splijtende pass van Kas op de diepgaande Cas en laats genoemde scoort beheerst alleen voor de keeper, 0-3. De koek is nog niet op, want in de 16e minuut, na een voorzet van Cas, wordt de bal getoucheerd door Simon en de bal verdwijnt in het eigen doel, 0-4. Er wordt door 15-2 gewisseld in de 20e minuut en wel Senna en Thijs erin voor Cas en Tijn. Een mooie pass van Ids op Romano en het schot van Romano gaat via de lat over en we hebben 24 minuten gespeeld. De wedstrijd speelt zich op één helft af en wel op die van 17-3. Via een combinatie van Levi op Romano en Romano op Senna, die een hele goede loopactie maakt, scoort Senna in de 28e minuut de 0-5. Hoekschop voor de 15-2 in de 34e minuut, deze levert niets op, maar de aanval is nog niet voorbij, voorzet van Thijs op Senna, en wordt door Senna helaas volledig gemist, jammer. Na zo een lange tijd geen wedstrijd te hebben gespeeld, moeten we toch zeggen, dat het combinatiespel er nog steeds in zit bij de boys. In de laatste minuut voor rust nog een kansje voor Dinand, maar het was de keeper van 17-3, die redding bracht.            Ruststand: 0-5

Na rust komen Cas en Tijn in het veld voor Dinand en Ids. Een goede 1e helft moet nu een vervolg krijgen in de 2e helft. De bal het werk laten doen, i.p.v. met de bal gaan lopen. JO15-2 neemt het initiatief weer in handen, een schot van Cas wordt goed gered door de keeper van 17-3. Zijn uittrap daarna zorgt voor een kans van de spits, maar Maik staat zijn mannetje tot 2 keer toe. De 17-3 speelt de 2e helft met meer vertrouwen en krijgen zo ook wat kansjes, dit is goed voor de wedstrijd, meer strijd en tegenstand voor JO15-2. Uit het niets weer een schitterende pass van Kas op Cas, maar deze wordt nog net op tijd tot hoekschop verwerkt, voordat Cas er een doelpunt van maakt. De klok staat inmiddels op 53 minuten als een schot van Kas, op aangeven van Senna, goed gekeerd wordt door de keeper. Wederom twee wissels bij 15-2 in de 60e minuut. Jesse en Richard eruit en Ids en Dinand erin. Dat 17-3 het een stuk beter doet, blijkt in de 64e minuut, uit een counter wordt de 1-5 gescoord. En daarna nog een kans voor de 17-3, het schot wordt door Maik tot hoekschop verwerkt. Het begint nu toch ook wat zwaarder voor de boys te worden na zo’n lange tijd geen wedstrijd te hebben gespeeld. Dit is toch weer anders, dan alleen maar trainen. Beide elftallen hebben laten zien er in ieder geval veel plezier erin te hebben. Het wordt ook nog 2-5, een miscommunicatie tussen Kas en Maik, levert een intikkertje in voor de spits. Nog geen 2 minuten later wordt het zelfs 3-5 uit een goede counter van de 17-3. De eindstand zal bepaald worden door Cas, na een mooi vlot lopende combinatie met Thijs, scoort Cas onder in de hoek de 3-6 in de 78e minuut. Het was fijn om op zaterdagmiddag bezig te zijn en hopelijk komt er gauw verandering in deze situatie, want iedereen is er wel klaar mee.

Doelpuntenmakers: 1x Jesse, Ids, Senna, Eigen doelpunt JO17-3, 2x Cas.