OEFENWEDSTRIJD :

SC BEMMEL JO15-2              SC BEMMEL JO15-1

0                                     4

Bemmel: Zaterdag, 12 december 2020.

“Laatste wedstrijd van bewogen (voetbal) jaar !!!!!”

Zaterdag 12-12-2020 heel mooi getal, je zou denken aan een gelijk spel vandaag, 12-12 , 20-20, voor deze wedstrijd. De beginopstelling is zonder Levi(ziek), Dinand(schoolperikelen) en Ids is gewoon aan de beurt om te beginnen als wisselspeler. Wout van JO13-1 is de vervanger van Levi en begint ook op de bank. Het is donkergrijs, regenachtig en mistig weer, maar het is niet echt koud. De Boys kunnen naar hartenlust zich opwarmen tijdens de wedstrijd tegen JO15-1. De vorige wedstrijd werden we eigenlijk een beetje weggespeeld en daar willen we vandaag iets aan doen. Dit is de laatste voetbalwedstrijd van een wel heel bewogen kalenderjaar, wie had dat ooit kunnen voorspellen. We hopen op betere tijden in 2021, maar de vooruitzichten moeten dat straks uitwijzen of het beter gaat, het is afwachten. Het jaar 2020 is een beproeving geweest voor spelers en begeleiding, zoals nooit te voren. Ondanks de pandemie en het weinig spelen in competitieverband heeft het team wel sprongen vooruit gezet en daar zijn wij als begeleiding wel erg tevreden over. Scheidsrechter vandaag is Eugène Burgers, vader van Pieter, die meespeelt bij JO15-1 en speler is van JO13-1, omdat JO15-1 een paar geblesseerden hebben. De balt rolt voor de laatste maal in dit seizoen, tenminste voor O15-2. In de 5e minuut de eerste serieuze beproeving voor Maik. Een vrije trap op een 20 meter vanaf het doel, maar de muur en Maik staan goed en de vrije trap levert niets op. Beide teams willen van elkaar winnen, dat zie je zo, want de spirit is er.
JO15-2 wordt niet zoals de 1e wedstrijd tegen de 15-1 weggespeeld, verre van dat eigenlijk, qua veldspel is het soms beter, maar de kansen, die ze krijgen worden nog niet benut en dat zou JO15-1 beter doen. In de 14e minuut en de daarop volgende minuten krijgt 15-1 een paar aardige kansjes, maar dit levert niets op. We zitten inmiddels al in de 27e minuut waar O15-2 een uitstekende counter plaatst, Senna’s schot wordt uitstekend gered door Sem, keeper van 15-1. Er wordt in de 29e minuut door 15-2 gewisseld, Ids voor Romano. Na deze wissel komt JO15-1 op voorsprong, een schot in de uiterste hoek en onhoudbaar voor Maik, we hebben 31 minuten gespeeld. En vlak voor rust een kleine onoplettendheid achterin en de keeper is te laat en O15-1 scoort de 0-2.    Ruststand: 0-2

Na rust komt Dinand erin voor Kas. De 15-1 heeft wat omzettingen gedaan om de druk op de achterhoede van
15-2 op te voeren. En de eerste 5 a 10 minuten is die druk dan ook erg hoog. O15-2 voetbalt er bijna niet onderuit. We zitten inmiddels in de 46e minuut en O15-1 bepaalt nu wel het tempo in de wedstrijd, maar dat moet ook, zij zijn de hogere klasse van de twee. Uit een voorzet in de 49e minuut vanaf de achterlijn is het een koud kunstje om deze bal in te tikken, 0-3, maar je moet er wel staan. Na een snelle uitbraak van O15-2, wordt Ids onderuit gekegeld en een vrije trap is het gevolg. Een mooi mogelijkheid voor Thijs dit keer, maar het is Sem, die de bal keurig pareert. Tijn komt in de 54e minuut in het veld voor Niek. JO15-2 blijft doorwisselen in de 63e minuut komt Kas in het veld voor Thijs. Net voor deze wissel scoort JO15-1 nog de 0-4. Het weer en veld wordt slechter en dus zwaarder, het is toch wel wat anders spelen dan op kunstgras, waar je niet zoveel last heb van deze invloeden. In de 66e minuut nog een hele grote kans voor de spits van 15-1, maar de bal gaat huizenhoog over. De allerlaatste wissel in de 67e minuut gaat Richard eruit, wat last van de hak, en komt Cas er nog eventjes in. De wedstrijd is ten einde en de 15-2 is niet weggespeeld, zelfs heel goed meegespeeld. Het voetbaljaar 2020 zit erop, ondanks dit verlies, is dit een heel positief seizoen geweest voor ons team.

Ps. Allemaal bedankt voor dit voetbalseizoen, fijne Kerstdagen en een vooral GEZOND 2021,

namens de Boys en Begeleiding van              SC BEMMEL JO15-2,   Proost  proost