wedstrijdverslag 1

 

OEFENWEDSTRIJD :

                                                                        

                                   SC BEMMEL JO15-2              SC BEMMEL JO17-3                  

                               10                                     0

Bemmel: Zaterdag, 21 November 2020.

Ja, vandaag gaan we nog een treetje hoger, we spelen tegen de JO17-3 van SCB. Sommigen zijn drie jaar ouder, maar de meesten 1 of 2 jaar ouder. De jongens van O17-3 zullen fysiek sterker zijn en ook wat sneller en dat is nou net een mooie gelegenheid om juist nu het balletje rond te laten gaan, om zo niet in het gedrang van de sterke duelkracht te komen van de 17-3. We zullen zien hoe dit gaat uitpakken. Het zal zeker de opdracht worden en ook om de aanval te zoeken. Het weer is fris en grauw en de temperatuur onder de 10 graden, goed moment om veel in beweging te zijn en daardoor warm te worden. Zoals gezegd, zal niet makkelijk worden vandaag, maar ja… je weet nooit hoe het balletje rolt of zoals ze zeggen het is voetbal, je weet het maar nooit. De boys en de begeleiding houden nog steeds de spirit erin, ondanks dat er geen competitie voetbal is. Scheidsrechter van vandaag is Jasper Bergamin.

We zijn begonnen en een klein kansje al in de 4e minuut voor Cas, maar de keeper redt goed van O17-3. Daaropvolgend een counter van de 17-3, maar ook hier is de keeper, Maik, de baas. We hebben er een vrije trappen specialist bij, namelijk Levi, op zo’n 20 meter van het doel trapt hij de bal in de kruising, 1-0 en het scorebord geeft 6 minuten aan. Toch krijgt de 17-3 wel wat kleine mogelijkheden in het begin van de wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vordert neemt 15-2 het heft in handen. Een schot van 17-3 wordt op tijd geblokt door Dinand, weer een klein wapenfeitje van de 17-3. Het blijft toch bij de les blijven voor de boys van 15-2. Een grote kans voor Cas in de 15e minuut, als er verkeerd wordt uitverdedigd door 17-3, de keeper redt nog, maar het is uitstel van executie, want Romano rond uitstekend de voorzet van Ids af, 2-0. Vier minuten later is het weer raak, een schot van Thijs, randje 16 meter, ploft in het doel, 3-0. We hebben inmiddels zo’n 20 minuten gespeeld en de kwaliteit gaat nu het verschil maken. De opdracht die 15-2 heeft meegekregen wordt goed uitgevoerd, het is nu aan de boys om dit vol te houden tijdens deze wedstrijd. Team 15-2 gaat in de 24e minuut wisselen, Senna komt erin voor Cas. Senna laat direct van horen, zijn pass op Ids geeft Ids de gelegenheid tot scoren, maar zijn schot gaat over. Senna zal vaker van zich laten horen in het vervolg van de wedstrijd. En zo gaat het maar door, een splijtende pass van Romano op Senna, hij komt 1 op 1 met de keeper, maar de keeper is de winnaar, jammer, was een hele mooie aanval. Op de counter krijgt 17-3 soms enkele kansjes, maar de 15-2 lost het telkens weer goed op met elkaar. SCB 15-2 gaat wisselen in de 31e minuut, Niek en Richard komen erin voor beide doelpuntmakers, Levi en Thijs. Een fijne actie van Senna, vlak voor rust had beter lot verdiend.   Ruststand: 3-0

De boys in de rust nog aangegeven, dat we de posities altijd bezet moeten houden, maakt niet uit wie. De passing nog iets verbeteren en sneller de bal spelen, kijken of ze het oppakken. Tijdens de rust wordt er niet gewisseld bij 15-2. Team 15-2 gaat weer verder, zoals de 1e helft is afgesloten, dus ze hebben goed geluisterd. De combinaties en bewegen zonder bal gaat deze helft uitstekend. In de 40e minuut scoort Senna via een boogbal de 4-0. Drie minuten later een prachtige aanval via Richard en zijn steekpass komt bij Senna en deze rond zijn schot af in de kruising, prachtig boys, 5-0. Nu laat 15-2 de bal echt het werk doen en blijven zo uit de duels van 17-3 en er kan niet anders gezegd worden dat de doelpunten die al gevallen zijn van schone aard waren. En wederom is het Senna, die de achterhoede van 17-3 hoofdbrekens geeft, want zijn actie en pass door de linies van de 17-3 geeft Ids de kans op een goal, maar de keeper pakt de bal. SCB 17-3 komt niet meer aan het voetballen toe en een wissel van 15-2, Cas voor Timo in de 49e minuut moet weer even voor nieuwe aanvalsdrift opleveren. Door een snelle actie van Cas over rechts, dringt hij het strafschopgebied binnen en legt op tijd breed op de meegelopen Ids en het is maar een koud kunstje voor Ids om de bal in het vrije doel te schieten, 6-0(53e min.)
Er wordt nogmaals gewisseld bij 15-2 in de 57e minuut, namelijk Levi en Thijs komen voor Jesse en Dinand in het veld. Het is inmiddels de 61e minuut als Richard, Cas wegstuurt en alleen voor de keeper zet, Cas is beheerst en legt het balletje keurig netjes in het netje, 7-0. We zijn met z’n allen van Team O15-2 op de goede weg, als we terug kijken naar het begin van het seizoen, hebben we een grote sprong voorwaarts gezet met de boys. Ondertussen stuurt Romano in de 64e minuut Cas weg met een splijtende pass door de defensie van 17-3 en Cas staat 1 op 1 met de keeper, maar blijft kalm en scoort de 8-0. Nog geen 2 minuten later een bal van Kas, die hij achter de defensie van 17-3 legt en Senna is er als de kippen bij en scoort beheerst de 9-0. Het is nog een paar minuten tot het einde van de wedstrijd en de koek is nog niet op, want in de allerlaatste seconden van de wedstrijd scoort Senna zijn 4e en O15-2 de 10e, 10-0.

Wedstrijd is ten einde en O15-2 heeft uitstekend deze partij gespeeld. Proficiat mannen!!!

                                                                                                                                             Eindstand: 10-0
Ps. De doelpuntmakers zijn: 1x Ids, Romano, Thijs en Levi, 2x Cas, 4x Senna
en niet te vergeten, Maik, weer de nul.