OEFENWEDSTRIJD :

SC BEMMEL JO15-2              SC BEMMEL JO15-1

0                                     5

Bemmel: Zaterdag, 31 Oktober 2020.

Gelukkig kunnen we onderling nog wedstrijdjes spelen, goed om in het ritme te blijven. Uitslagen zijn niet belangrijk, wel de intensiteit en de wil om er iets van te maken. Tegen de JO15-1 zullen de boys flink aan de bak moeten, want het niveauverschil zijn wel 2 klassen hoger t.o.v. van ons team. Maar zoals gezegd, het gaat om plezier, het willen en er alles aan doen om deze wedstrijd voor de JO15-1 zo moeilijk mogelijk te maken. De scheidsrechter voor deze wedstrijd is Frank Joosten. De wedstrijd staat op het punt van beginnen, wel een kwartiertje later, maar veel plezier allemaal. In de wissel beginnen Cas, Senna en Tijn. Het is prima weer, zacht en zonnig herfstweer.

“Een welkome Oefenpot”

De eerste 10 minuten zijn de ploegen gelijkwaardig aan elkaar en de eerste hoekschop komt pas in de 13e minuut voor JO15-2, daarop volgend een klein kansje voor JO15-1, maar het balletje gaat naast. Zo gaat het een beetje door tot de 19e minuut. Er wordt door team O15-2 al op het middenveld niet goed gereageerd en de O15-1 kan midden door de verdediging gemakkelijk tot scoren komen, 0-1. Een minuut later een uitstekend schot van O15-1 op de lat. Bij O15-2 wordt er gewisseld in de 22e minuut, Cas en Tijn komen er in voor Kas en Romano. O15-2 balt lekker mee, maar het is toch O15-1, die nauwkeuriger is in de passing, de dekking en zonder bal vrij te lopen, er zit daar meer rust in het spel. Dit is niet erg hoor, daar kan O15-2 alleen maar van leren. Opnieuw wordt er in de 28e minuut gewisseld door O15-2 en wel Senna komt voor Richard in het veld. Van uit het oogpunt van O15-2 gezien doen ze zeker hun best en willen er ook iets van maken. Er zijn weinig kansen in deze 1e helft voor beide teams. We kunnen concluderen dat team O15-2 zich de 1e helft goed staande heeft gehouden en zal de 2e helft dat graag willen voort zetten.   Ruststand: 0-1

Er is in de rust niet gewisseld. Keeper Sem onderschept nog een aanvalletje van O15-2. Het spel blijft wel op en neer gaan, waarbij de O15-1 veel balbezit heeft. Maik zorgt in de 42e minuut voor een hele goede redding. Kas komt in de 45e minuut in het veld voor Thijs en nog geen 2 minuten later wordt er gescoord door een kopbal in de zestien meter en staat O15-1 voor met 0-2. Tegelijkertijd komt Richard in het veld voor Ids. Doet O15-2 wel mee, jazeker, in de 53e minuut een vlotte counter van O15-2, maar werd in de kiem gesmoord door de keeper van O15-1. Tijdens de 55e minuut wordt er een overtreding gemaakt op Richard en iedereen denkt een vrije trap, maar niets is minder waar, gewoon doorspelen en dat leidt de 0-3 in voor O15-1. Toch altijd alerter blijven dan de tegenstander, een leermoment is dit zeker mannen. O15-2 is even de weg kwijt , want een minuut later staat het al 0-4. Levi wordt nog gewisseld door Romano en het klassenverschil wordt groter naarmate de wedstrijd naar het einde loopt. Dit is ook een normale gang van zaken, want O15-1 speelt 6e divisie en zijn bijna allemaal 2e jaars C-junioren en O15-2 speelt 1e klasse en heeft nog acht 1e jaars C-junioren in haar elftal. In ieder geval is duidelijk waar de tekortkomingen liggen en daar zal komende tijd op getraind moeten worden om weer beter te worden en vooruitgang te boeken. Volgende week is er een Mix-toernooi met alle O15 elftallen en de week daarop een oefenwedstrijd tegen de O15-3. Dit terzijde, in de 72e minuut wordt er door Maik nog gered, maar de rebound wordt in het lege doel geschoten, 0-5. Al met al een zeer nuttige wedstrijd in deze moeilijke tijden.

p.s. Deze wedstrijd heeft voor de begeleiding bewezen dat we met z’n allen wel op de goede weg zijn naar iets moois
neer te zetten, mits iedereen elkaar wilt blijven steunen. Fijn weekend.