COMPETITIEWEDSTRIJD :

DIO’30 JO15-1                         SC BEMMEL JO15-2

1                                           3

Druten: Zaterdag, 10 Oktober 2020.

Na de engelse voetbalweek (zaterdag-woensdag-zaterdag), weer een normaal weekend. Door the boys is er deze week goed getraind en misschien kunnen we voor een verrassing gaan zorgen bij één van de kampioen kandidaten en wel bij DIO’30 in Druten. De wedstrijd staat om 10.30 uur gepland. In de wissels beginnen vandaag Levi, Ids en Niek, maar die komen er zeker nog in om minuten te maken.

“LOON NAAR WERKEN”

Direct vanaf de aftrap af de eerste mogelijkheid voor team SCB, Cas gaat er over rechts vandoor en zijn voorzet komt bij Senna, zijn schot gaat net naast. De toon is gezet. De wedstrijd is leuk om naar te kijken, want beide teams zoeken de aanval en dat brengt natuurlijk mooie momenten en mogelijkheden voor de goal. De eerste 10 minuten is daar al een voorbeeld van, want SC Bemmel JO15-2 doet goed mee en maakt titelkandidaat Dio’30 het zeer lastig en dat is alleen al prijzenswaardig. Tot aan de 23e minuut toe, een aanval van de Drutenaren over de snelle spitsen leidt de 1-0 in. De spits van Dio’30 kon nog net met een teen er tussen om de bal het laatste zetje richting net te geven. Hier waren we eigenlijk niet adequaat genoeg om de bal een hengst over de zijlijn te geven. Toch is deze tegenslag maar van hele korte duur, na de aftrap krijgt Bemmel een hoekschop, de bal komt bij Richard en zijn voorzet bij Romano en hij twijfelt geen moment en schiet de bal langs de keeper in de hoek, 1-1 en we hebben 24 minuten gespeeld. SC Bemmel gaat in de 27e minuut wisselen en wel Ids voor Senna. Maik maakt een paar hele goede acties en dat geeft hem veel vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Richard knokt zich in de 31e minuut naar een vrije trap en deze wordt bijna door Jesse tot 2-1 verwerkt, maar komt net tekort om in te tikken, jammer. We zitten nog steeds in dezelfde minuut als Cas vanaf zo’n 18 meter uithaalt en zijn schot via de binnenkant paal erin vliegt, prachtige goal, 1-2. Op dit moment is Dio’30 even de draad kwijt, maar dat is helemaal de verdienste van team SCB.                        Ruststand: 1-2

Tijdens de rust geen wissels aan Bemmelse kant. Vanaf de aftrap gaan de boys verder waar ze gebleven aan het eind van de 1e helft. Met een fantastische tikkie takkie aanval wordt er net door Romano naast geschoten, mannen maar wat een aanval zeg, één van de mooiste tot nu toe. Dio’30 heeft moeite met er uit komen, moet wel gezegd worden dat de Bemmelnaren de druk opschroeven en in de 42e minuut is het goed doorzetten van Levi, Niek en Cas, dat de bal bij Romano terecht komt en hij ziet de keeper ver voor zijn goal staan, maar er staan nog wel 2 verdedigers op de lijn, maar met een fraaie boogbal scoort hij de 1-3. Romano krijgt in de 49e minuut een publiekswissel voor zijn goede spel en Senna neemt zijn plaats over in het veld. SC Bemmel heeft de wedstrijd in handen en wisselt in de 56e minuut, Kas eruit en Thijs erin. Een fraaie counter van SCB en via Senna komt de bal op de paal, maar Niek kan hem intikken met links, maar de goede keeper, van onze tegenstander, was razendsnel erbij om de bal uit de hoek te plukken. Een laatste wissel bij team SCB in de 58e minuut, Richard voor Cas. Na deze wissel was het even billen knijpen voor SC Bemmel, want het schot van Dio’30 spat uiteen op de paal en wordt daarna door Maik prima gekeerd. Het spel is deze wedstrijd op en neer gegaan, een heerlijke pot voetbal. Beide teams hebben steeds weer geprobeerd om op de aanval te blijven spelen. Een groot compliment voor de spelers om zo de wedstrijd aantrekkelijk te houden. Het laatste kruit kwam uit de voeten van Levi, zijn schot gaat ook maar rakelings naast, was onhoudbaar geweest voor de keeper. WAT EEN POT MANNEN.

Iedereen heeft vandaag laten zien dat we een TEAM waren en dan kan er wat moois ontstaan !!!!

HOUD DIT VAST, BOYS.