BEKERWEDSTRIJD :

GROESBEEKSE BOYS JO15-1         SC BEMMEL JO15-2

3                                              0

Groesbeek: Zaterdag, 5 September 2020.

Vandaag de 2e bekerwedstrijd en wel tegen Groesbeekse Boys uit Groesbeek/Breedeweg, dit team heeft haar 1e wedstrijd verloren en zullen gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten, dus we zijn zeker gewaarschuwd en moeten op onze hoede blijven. Ook dit partijtje biedt voor beide teams mogelijkheden, want het verschil tussen 1e en 2e klasse is niet zo groot en zeker niet in de beker. Richard is er niet bij, Cas Peters begint als reserve, want hij heeft last van een boven beenspier en Senna zal ná de wedstrijd met JO15-1 bij JO15-2 aansluiten. Het is uitstekend voetbalweer, dus we gaan er eens goed voor zitten. En zoals de Engelsen zeggen:

“Enjoy the Game”

De wedstrijd is begonnen onder een heerlijk zonnetje met zo’n 18 a 19 graden. Na 3 minuten wordt er een steekpass op Romano gegeven, maar zijn uiteindelijke schot is te ver weg van het doel en de keeper kan de bal makkelijk oppakken. Na 10 minuten komt Senna er ook bij en het spel om dat moment is zo, dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Dit net gezegd te hebben wordt er tekort op Maik teruggespeeld en de snelle spits van Groesbeekse Boys is er als de kippen bij om dit buitenkansje af te maken, 1-0 in de 13e minuut. Toch krijgt SCB ook kansjes, want in de 16e minuut uit een mooie aanval en het harde schot van Dinand, kan de Groesbeekse goalie de bal nog maar net keren. Een wissel bij Sportclub Bemmel is aanstaande in de 21e minuut, Ids, die wat last heeft van zijn scheenbeen, wordt vervangen door Senna. Nog een wissel in de 26e minuut, namelijk Cas voor Kas. Er is deze wedstrijd wel een verschil met de voorgaande 2, want de spirit is er niet helemaal. Intussen fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

Ruststand: 1-0

Na rust komt Kas in het veld voor Tijn. De puntjes door de trainers nog eens op de i gezet en we gaan voor een betere 2e helft, want er is nog niets verloren. Er is al wel wat meer druk naar voren, maar dat geeft de tegenstander weer de gelegenheid om over de snelle linkerkant te counteren. Het is te lauw wat team SCB laat zien. Een vrije trap in de 48e minuut van Dinand, die net over gaat, leidt een doelpunt in voor Groesbeekse Boys over hun snelle linkerkant en een uitstekend schot rechts onderin, 2-0. Ids komt voor Romano in de 49e minuut in het veld. Een winnaar kent deze wedstrijd wel, maar dat is ook ten dele te wijten aan de makke kant van team SCB. De Groesbekers met hun gezonde “Duitse” mentaliteit hebben de betere mogelijkheden, die ze hierdoor creëren. Toch geven de boys niet op, ze doen wat ze kunnen, maar er zit vandaag gewoon niet meer in. Dit geeft helemaal niets, maar er moet hiervan wel geleerd worden. Romano komt er nog in voor Senna in de 65e minuut, want Senna heeft ook al een hele wedstrijd bij JO15-1 gespeeld, omdat men daar te weinig spelers had. En dan ook nog daar bij opgeteld, dat onze topscoorder Richard, er niet bij was en enkele spelers wat hier en daar lichte blessures hadden, geeft dit toch wel weer hoop voor de toekomst. Als we compleet en fit zijn scheelt dat alweer een slok op de borrel. Toch nog gevaar in de 68e minuut van de linksbuiten van Groesbeek, zijn schot spat uiteen op de lat en in de laatste seconden van de wedstrijd valt dan toch nog de 3-0, een schot via binnenkant paal valt in het netje.

Deze week goed trainen en herstellen van allerlei pijntjes staat zaterdag de laatste bekerwedstrijd te wachten en dan op naar de competitie. Fijn weekend mannen.