wedstrijdverslag 1

 

BEKERWEDSTRIJD :

                                                             

                               SC BEMMEL JO15-2                     SV ORION JO15-2

                                4                                           3

Bemmel: Zaterdag, 29 Augustus 2020.

Zo, na de mooie overwinning van afgelopen donderdagavond tegen sc Westervoort wacht nu de eerste confrontatie in de beker met sv Orion uit Nijmegen. Deze wedstrijd zal uitwijzen hoe we hersteld en of we er weer helemaal klaar voor zijn. Vandaag is Senna bij de JO15-1, want daar hebben ze spelers geblesseerd. Romano en Tijn beginnen als wissels, maar komen zeker erin om weer voldoende minuten te maken. De begeleiding is er ook klaar voor, dus laten we beginnen. Het is prima voetbalweer en de vraag is zullen onze boys het publiek vandaag wederom vermaken. De tijd zal het uitwijzen. SV Orion JO15-2 gaat in de competitie 2e klasse spelen, maar dat zegt niets voor deze wedstrijd, want de bal is rond. Scheidsrechter is Frank Revel en het zonnetje begint erdoor te komen en de bal rolt.

Uit een vrije trap van Thijs en het schot daarop volgend van Richard wordt op tijd geblokt en het is weer gevaarlijk in de eerste minuten van de wedstrijd. Onze tegenstander is hier met allemaal 2e jaars spelers voor de O15, dus the boys kunnen aan de bak. Tijdens een aanval in de 7e minuut komt de bal voor de voeten van een aanvaller van Orion en via de kluts hoeft Maik de bal een flinke lel te geven, maar maait over de bal en rolt het doel in, 0-1. Door een hard schot van Levi in de 9e minuut wordt de bal moeilijk door de keeper verwerkt. De daarop volgende aanval in de 11e minuut door Orion, wordt er een afstandschot afgevuurd en de bal valt net onder de lat over Maik in het netje, 0-2. SCB geeft niet op en krijgt 3 hoekschoppen achter elkaar en evenveel kansen, het levert geen doelpunt op. Jesse leidt in de 17e minuut een aanval in, waarbij de bal bij Richard komt en hij op schitterende wijze de keeper in zijn ooitje neemt en daarna de 1-2 scoort. Maar de koek is nog niet op als u dat denkt, want in de 20e minuut uit een frommel moment achterin bij de verdedigers van Orion komt de bal bij Cas terecht en hij scoort de 2-2. We zijn weer helemaal terug als team. Een schot van Levi in de 23e minuut net over, de druk zit weer op de ketel. Er wordt door team SCB gewisseld in de 27e minuut, Romano en Tijn komen er in voor Ids en Thijs. Thijs gaat direct door om zich aan te sluiten bij de JO15-1 van Bemmel. Dinand legt een lange rush langs de lijn naar voren af en zijn schot gaat maar net over. We geloven er weer in. We hebben een achterstand weggewerkt tot een gelijkspel bij rust.                                        Ruststand: 2-2

Alles is nog mogelijk in deze wedstrijd en nog geen minuut later, 36e minuut, een pass van Romano op Richard en Richard tikt de bal beheerst langs de keeper, 3-2!! Drie minuten later is het weer raak, een vrije trap van Levi via Romano komt de bal bij Richard en die bedenkt zich geen moment en haalt hard uit, 4-2!! Wat een comeback uit de rust. Toch geeft Orion ook niet op, want een afstandschot van zo’n 25 meter verdwijnt in de 41e minuut bij de 2e paal hoog in het doel, 4-3.

SC Bemmel wisselt in 46e minuut, Ids komt voor Cas in het veld. Er gebeurt een tijdje niet zoveel meer, de wedstrijd bloeit een beetje dood. De teams worden moe en de nauwkeurigheid wordt hierdoor ook een stuk minder, waardoor er veel fout gaat. De lijn is eruit, het wordt weer knokken en billen knijpen. Orion krijgt nog een paar goede kansen, maar scoort niet. In de 65e minuut wordt de moe gestreden Levi door Cas vervangen. Er wordt niet meer gescoord en team SCB heeft het weer geflikt om de overwinning over de streep te trekken door met elkaar te knokken en erin te blijven geloven.

De trainers hebben goede dingen gezien, maar ook nog genoeg gesprekstof om bepaalde elementen van het voetbalspelletje te verbeteren, maar dat komt op de training weer aan de orde. Voorlopig hebben de boys dit toch maar weer voor elkaar gekregen.                                                                  Eindstand: 4-3

TOP BOYS !!!

ps. de 1e hattrick van het seizoen is een feit, 3x Richard.