OEFENWEDSTRIJD :

SC BEMMEL JO15-2                     SC WESTERVOORT JO15-1

3                                                 2

Bemmel: Donderdag, 27 Augustus 2020.

Na eind februari van dit jaar geen wedstrijd meer gespeeld en ook bijna niet meer getraind te hebben, vanwege de Coronapandemie, staat er nu gelukkig weer een oefenpotje op het programma met het nieuwe JO15-2 team. We spelen tegen SC Westervoort, omdat Olympia’18 uit Boxmeer heeft afgezegd i.v.m. blessures. Deze wedstrijd en aankomende bekerwedstrijden zien wij als begeleidende staf dan ook als welkome oefenwedstrijden naar de, hopelijk, nieuwe start van de Najaarcompetitie 2020 toe. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden en niet altijd positieve berichten voor de mensen in ons land. Daarom des te mooier dat het nu weer wat beter gaat en dat de boys zich kunnen uitleven op de grasmat en aan betere tijden kunnen gaan denken. We hebben met de begeleiding hard gewerkt om de jongens zo optimaal voor te bereiden op dit seizoen, zowel als uitklapbord van de vereniging zelf, alsmede ook aan de fysieke en tactische kant van het voetbal. BETER WORDEN als voetballer staat dit jaar wel centraal, zodat er jongens doorgeschoven kunnen worden naar JO15-1 of JO16-1. Met aanvang van dit seizoen wordt ook een nieuwe weg ingeslagen in het nieuwe “normale” leven. Wij zouden het dan ook heel erg waarderen, dat een ieder zich aan de voorwaarden houdt , voor zichzelf, maar ook voor de medemens, die door het kabinet is voorgeschreven. Laten we eerlijk zijn, we wijzen graag naar een ander. Daarom willen we er een seizoen van maken met vooral veel plezier uit te stralen en daarbij toch ook aanvallend voetbal te spelen. Ouders, broers, zussen, vrienden en bekenden zijn natuurlijk van harte welkom bij de wedstrijden om dit TEAM te ondersteunen en ze naar grote ‘hoogten’ te pushen. Zo genoeg daarover, nu naar de wedstrijd, want die staat op punt van beginnen.

“THE SHOW MUST GO ON”                                                             ‘SC Bemmel JO15-2 knokt zich naar zege !!’

We hebben afgesproken dat men minimaal 25 minuten speelt, mits er geen blessures komen tijdens de wedstrijd. Scheidsrechter is Jasper Bergamin oud keeper van SC Bemmel 1. De wedstrijd is begonnen en de boys zijn scherp en dat levert in de 1e minuut de eerste goal op, Niek passt op de diepgaande Cas en deze scoort beheerst de 1-0. Romano krijgt in de 4e minuut de kans op 2-0, maar de keeper van Westervoort is er op tijd bij om dit te voorkomen. Toch is Westervoort  hier niet gekomen om alleen maar mee te doen, nee hoor, want via een vlijmscherpe counter scoren zij in de 5e minuut de 1-1. Het begin van de wedstrijd is zeer explosief, 2 doelpunten binnen een paar minuten en twee teams, die er iets moois van willen maken. Tijdens een aanval in de 11e minuut ziet Richard de keeper te ver voor zijn doel staan en zijn lob gaat net over, goed gezien. Er is met scheidsrechter en tegenstander afgesproken, dat we 3 perioden van 23 minuten spelen, zodat beide teams meerdere momenten hebben om even bij te praten/sturen. Nog een schot van Richard in de 21e minuut, maar zijn schot gaat via buitenkant paal naast. Een paar seconden voor het 1e rust signaal komt Senna nog alleen voor de keeper, maar hij raakt de bal verkeert en zijn schot gaat naast. De 1e periode zit erop, stand 1-1.

De 2e periode begint en in de 25e minuut een strakke voorzet van Dinand, waarop de keeper zich verkijkt en de bal loslaat. Gelukkig is Richard er snel bij om dit kansje af te maken, 2-1. Thijs, Kas en Ids zijn in de ploeg gekomen voor Levi, Senna en Romano. De klok staat inmiddels op 41 minuten en de kansen voor Team SCB stapelen zich op, maar er wordt niet gescoord. Is eigenlijk wel logisch , dat alles nog niet zo gaat als het moet gaan. De boys hebben geen wedstrijd meer gespeeld in de laatste 5 maanden, dus wel prachtig om te zien hoe ze ervoor knokken. De 2e periode zit er inmiddels ook weer op en het is een 2-1 stand.

In deze laatste periode komen Levi, Senna en Romano in het veld voor Niek, Richard en Cas. Westervoort wordt sterker en in de 50e minuut wordt er een snoeihard schot afgevuurd, maar over. Ook gaat de conditie meespelen voor beide teams. Zoals men zegt de beste training is een oefenwedstrijd spelen om technisch, tactisch beter te worden, maar ook voor het uithoudingsvermogen verder uit te bouwen.  Een vrije trap van Westervoort in de 62e minuut leidt de 2-2 in, we letten tot 2 maal toe niet goed op bij de voorzet en de speler van onze tegenstander kan vrij inkoppen. Een schot van Romano in de 67e minuut gaat net naast. De pijp is bijna leeg bij beide teams, maar ze blijven knokken voor een goed resultaat. Tijdens de allerlaatste seconden van de wedstrijd zorgt SC Bemmel voor een vlijmscherpe counter uit het boekje, het is Senna die alleen op de keeper afgaat en de bal onder de keeper door schiet, 3-2.  Westervoort krijgt ook nog een corner, maar dat levert niets op en de scheids fluit voor einde wedstrijd.  Een mooie en verdiende overwinning, klasse mannen. Neem deze spirit mee naar de volgende en 1e bekerwedstrijd a.s. zaterdag thuis tegen sv Orion JO15-2.