COMPETITIEWEDSTRIJD :

SV ORION JO14-2G                       SC BEMMEL JO14-1

Nijmegen: Zaterdag, 05 Oktober 2019.

Het is de afgelopen week al druilig en nat weer, maar er is uitstekend getraind. De 3e competitiewedstrijd vandaag en wederom tegen sv Orion en ditmaal de JO14-2G, die vorige week hun eerste wedstrijd speelden en deze in winst wist om te zetten. Dus we hebben een TOPPER vandaag, nr.1 tegen nr.2. Jorg is met JO15-1 mee en Kas van JO13-3 komt ons versterken en Sem is weer hersteld van zijn duimblessure. We zijn compleet en gebrand op een goede afloop. Het is voor de verandering een vroege wedstrijd voor de Boys, 10.15 uur is de aftrap. Het zonnetje schijnt en SC Bemmel trapt af. Team SCB scoort al na 5 minuten, want door slecht uitverdedigen van sv Orion, komt de bal bij Jesse Arts en deze pegelt de bal op goal, 0-1. Dit team van sv Orion is gelukkig voor ons een sterkere tegenstander. Het volgende wapenfeit is pas in de 14e minuut voor Thijmen, zijn schot wordt door de keeper van Orion goed verwerkt. Wij als trainers en begeleiding zijn wel blij met de tegenstand die sv Orion biedt. De Boys moeten nu echt laten zien wat ze in hun mars hebben, want Orion heeft de zaken aardig op orde tot nu toe. In de 24e minuut een schot van Ties, maar gaat over. Wout komt in de 23e minuut mee naar voren en zijn schot wordt wederom uitstekend gered door de keeper. Er komt nu een periode tot aan de rust, dat Sportclub Bemmel meer de overhand krijgt over de wedstrijd. Het is niet zo dat we dat even zomaar doen, nee, men moet wel aan de bak om het overwicht in meerdere doelpunten uit te drukken. Op het punt van het rustsignaal vuurt Jesse Arts weer een vuurkogel op het doel van Orion af, deze keer redt de keeper nog wel, maar wie staat er weer op de juiste plaats om dit even af te maken? Juist……Ties scoort 0-2.

Ruststand: 0-2

Na rust twee wissels. Kas en Timo komen voor Thijs en Senna in het veld en in de 38e minuut krijgt sc Bemmel een hoekschop, via Jesse Arts komt de bal bij de 2e paal en Thijmen kan deze heel makkelijk intikken, 0-3. Een aanval over meerdere schijven komt bij Wout en zijn schot gaat net naast. Maar dan eindelijk in de 46e minuut uit een hoekschop, scoort Simon met het hoofd voor Bemmel de 0-4 en voor hem zijn eerste van het seizoen en tegelijk van die hatelijke nul af, goede kopstoot Simon. De best voetballende ploeg in de 2e helft is SC Bemmel, er wordt prima gecombineerd, er wordt gecoacht en de duels worden nu meer gewonnen en daardoor nemen de kansen om te scoren ook toe. Maar niet elke kans is een direct een doelpunt, want dat bewees Ties, toen hij uit een zeer strakke voorzet van Jesse Arts, de bal totaal verkeerd raakte voor leeg doel. Ook dat is voetbal. Het is een genot om de jongens aan het werk te zien en in de 53e minuut haalt Tygo eens een keer van zo’n 20 meter finaal hard uit en de bal verdwijnt over de keeper in het doel, een heel mooi doelpunt, 0-5. We zitten inmiddels al in de 61e minuut en Sem heeft nog geen noemenswaardig schot op doel gehad. Niet dat sv Orion er niets aan deed, nee dat ook weer niet, maar de Boys van Bemmel speelden deze 2e helft meer dan uitstekend, zodat de tegenstander er gewoon niet aan de pas kwam. Het was aannemen, inspelen en vrij lopen om de bal weer terug te krijgen en de weg zo snel mogelijk naar de goal te vinden. We zitten tegen het einde van de wedstrijd, de laatste minuut loopt en de 3 punten zijn binnen, opdrachten zijn goed uitgevoerd, waardoor er een uitstekende pot voetbal op de mat werd getoond.

“That’s the spirit” VOLHOUDEN MANNEN, TOP!!!!