COMPETITIEWEDSTRIJD :

SC BEMMEL JO14-1                     SV ORION JO14-3

Bemmel: Zaterdag, 28 September 2019.

Vandaag staat de 2e competitiewedstrijd, thuis tegen sv Orion JO14-3 uit Nijmegen, op het programma. Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Sem is er niet bij als speler, een duimblessure, wel als toeschouwer en teamlid. Jorg speelt mee bij JO15-1 en zal misschien nog als wissel aanschuiven. Deze week lekker getraind en we gaan ervan uit, dat de Boys er een leuke en sportieve wedstrijd van maken. Er was veel regen voorspeld, maar af en toe valt er een buitje met daarna een doorkomend zonnetje, dus uitstekend voor een potje voetbal. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Martijn en we spelen op veld 3 met een prima grasmat. Om 13.30 uur is de aftrap, maar de scheids is er nog niet. We beginnen een kleine 10 minuten later.

“Let’s play Ball”

Eindelijk, de wedstrijd begint en in de 2e minuut al een kansje voor Ties, maar zijn schot gaat voorlangs. De eerste 8 minuten van de wedstrijd is rommelig en of dat nu komt, omdat er wat grote jongens achterin in staan bij de tegenstander of omdat het regent, het blijft gissen. Dit net geschreven te hebben, maakt Ties aan alle onduidelijkheid een einde, want in de 9e minuut scoort hij de 1-0. Nog geen 2 minuten later komt de bal bij Wout terecht, door goed doorgaan van Timo, en met een uitstekende pass zet hij Thijmen aan het werk om het karwei af te maken, 2-0. Daaropvolgend wordt Senna in de 15e minuut diep gestuurd, hij zet perfect voor en Ties scoort, 3-0. Deze wedstrijd hebben de Boys een opdracht meegekregen en deze is om vooral de bal het werk te laten doen en niet met de bal te gaan lopen. Tot op dit moment gaat dat redelijk goed. Alleen een klein minpuntje is dat de passing te slap is i.p.v. strak inspelen en dit moet toch echt wel verbeterd worden. Je geeft de tegenstander moed en kansen om te counteren. In de 28e minuut een grote kans voor Thijmen, alleen op de keeper en de keeper redt. Hierna een snelle counter over drie schijven en Senna scoort in de 32e minuut, 4-0. Uit een fantastische pass van Jesse Arts op Ties scoort Ties de 5-0 net voor het rustsignaal.

Ruststand: 5-0

Na rust komt Jesse Balk in het veld voor Wout. Sportclub Bemmel houdt de druk op Orion, zij komen de 5 minuten na rust niet op de helft van Bemmel. Een schot van Jesse Arts en Ties belandt op de paal en er moeten gewoon nog meer doelpunten vallen, want SC Bemmel is veel te sterk voor deze tegenstander. In de 45e minuut zet Jesse Balk een mooie aanval op over rechts, hij passeert 1 a 2 spelers en legt de bal terug op rand 16 meter en Thijmen scoort met een snoeihard schot, 6-0. Vier minuten later een aanval uit het boekje, via 3 passes van Jesse Arts op Senna en Senna op Ties en Ties scoort de 7-0, prachtig. Team SCB is heer en meester in deze wedstrijd. Er wordt in de 53e minuut gewisseld en wel Wout komt erin voor publiekswissel Ties. Jesse Arts pakt in de 54e minuut ook zijn goaltje mee, door met een flinke vuurpijl af te voeren scoort hij de 8-0. En nog een uitstekend schot van Jesse Arts, maar deze keer net naast. Wout scoort ook zijn doelpunt uit een voorzet van Thijs in de 60e minuut, 9-0. Onze keeper Bas “Onana” houdt nog steeds de nul en gezien de wedstrijd en resterende minuten zal dat ook zo blijven. De score had veel hoger kunnen uitvallen, want Thijmen, Senna en Jesse Balk komen alle drie alleen voor de keeper, maar falen. En dan wordt het toch nog 10-0 en wel door Senna in de allerlaatste minuut. De opdracht is goed uitgevoerd, maar we moeten ons blijven verbeteren en daar zijn de trainingen en oefenwedstrijden voor. Proficiat mannen!!!