COMPETITIEWEDSTRIJD :

SC WOEZIK JO14-2           -           SC BEMMEL JO14-1

Woezik: Zaterdag, 21 September 2019.

Eindelijk is het zover, de wedstrijden om het echie gaan vandaag beginnen, DE COMPETITIE. De voorbereiding zit erop en de spanning van elke zaterdag om een goede prestatie neer te zetten begint weer. Vandaag dus de 1e competitiewedstrijd en wel uit tegen sc Woezik JO14-2. De begeleiding heeft er in ieder geval heel veel zin in om dit najaar seizoen zo goed mogelijk te presteren en hoog af te sluiten. Gezien de trainingen van afgelopen week zit het bij de jongens wel snor, dus……

‘Let’s Play and Enjoy the Game’

We zijn gestart en SCB neemt direct het roer in handen en de 2e minuut is het direct raak door een voorzet van Thijmen op Ties en die scoort in 2e instantie 0-1. Team SCB is veel sterker en in de 11e minuut een heel hard schot van Timo net over. Maar nog geen minuut later een schitterend afstandschot van Jesse Arts verdwijnt in de bovenhoek, 0-2. Er zijn zo ongeveer 16 a 17 minuten gespeeld en sc Woezik is, buiten wat terugspeel ballen, niet bij Sem geweest. Onze spits Senna zit niet lekker in zijn vel deze wedstrijd, de meest makkelijke ballen willen er niet in. Dan in de 20e minuut wederom een uitstekend schot van de opkomende Timo, net naast. Het gaat waarschijnlijk te gemakkelijk voor de Boys van Bemmel, er wordt teveel met de bal gelopen i.p.v. de bal het werk te laten doen. In de 27e minuut haalt Bas eens uit en zijn bal verdwijn tergend langzaam via de keeper in het doel, 0-3. Direct er op in de 28e minuut een steek pass van Senna op Thijmen en die gaat alleen op de keeper en scoort beheerst de 0-4. De mooiste goal in de 1e helft is een vlotte combinatie in de 32e minuut tussen Senna, Thijmen en Ties, deze laatste hoeft de bal nog maar een tikkie te geven, 0-5. Het is bijna rust en er is niets op het spel aan te merken, alleen dat de rust uitslag eigenlijk te laag is.

Ruststand: 0-5

Er wordt in de rust niet gewisseld bij Sportclub Bemmel, wel erbij gekomen zijn Romano en Joep van de JO13-1 na hun eigen wedstrijd. De 2e helft is begonnen, maar is rommelig en matig. Uit een hoekschop in de 40e minuut valt de wonderlijkste goal van dit duel, via allerlei benen en voeten krijgt Thijmen de bal in het doel, 0-6. Uit een schitterend genomen vrij trap in de 44e minuut scoort Jesse Arts, 0-7. In de 48e minuut krijgt Bemmel een strafschop, na natrappen op Ties en rood voor de verdediger van sc Woezik. Timo gaat achter de bal staan en neemt de strafschop, maar recht op de keeper, de terugspringende bal wordt door Ties snel afgemaakt, 0-8. Een wissel bij SCB, Joep voor Jesse Balk in de 49e minuut en ook in de 51e minuut, Kas voor Senna. De overwinning is zeker, maar hoe hoog. Jesse Arts maakt zijn hattrick in de 53e minuut compleet met een snoeihard schot, 0-9. Tygo valt geblesseerd uit in de 54e minuut en Jesse Balk vervangt hem. SC Woezik is geen partij voor Sportclub Bemmel. In de 61e minuut wederom een keihard schot van Jesse Arts, dat in de kruising verdwijnt, 0-10. Onze tegenstander komt sporadisch op de helft van SCB en Jesse Arts heeft de smaak te pakken met zijn schoten. Nogmaals een uithaal in de 65e minuut van zijkant 16 meter scoort hij, 0-11. Twee minuten later na een solo van Jesse Arts legt hij deze keurig af en Ties scoort, 0-12. Net voor tijd nog een kans voor Ties, maar deze keer stond zijn vizier niet op scherp. Een goed schot van Romano in de laatste minuut van de wedstrijd wordt door de keeper nog wel gehouden, maar de losliggende bal wordt, jawel let goed op…., door Timo ingetikt, 0-13. De eerste drie punter is binnen. Ja beste mensen u ziet het goed, het ligt echt niet aan uw ogen.