BEKERWEDSTRIJD :

SC BEMMEL JO14-1          -            DE BATAVEN JO14-1

Bemmel: Zaterdag, 14 September 2019.

De derde bekerwedstrijd en tevens de laatste van deze poule. We spelen tegen De Bataven uit Gendt. Volgens menigeen altijd een beladen duel tussen de dorpen Bemmel en Gendt, de sportverslaggever gelooft het direct. Na de uitstekende wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen v.v. VIOD, wacht nu een heel andere tegenstander qua spel en beleving. De boys van Bemmel moeten aan de bak om dit tot een goed einde te brengen. Het is heerlijk voetbalweer, publiek in grote getale aanwezig, dus alles is er voor een leuke en sportieve voetbal derby. De wedstrijd speelt zich de eerste minuten af op de helft van De Bataven. Team SCB schiet in de 10e minuut voor het eerst op doel via Jesse Arts, maar de afstand is te groot en makkelijk op te pakken door de keeper van onze tegenstander. De afspraken, die gemaakt zijn bij de bespreking, worden de eerste 15 minuten zeker niet uitgevoerd of nagekomen. Maar eindelijk in de 16e minuut, door een pass van Tygo op Senna, scoort Senna, nadat hij de keeper heeft omzeilt, de 1-0. De ban is voor even gebroken. Een wissel bij SC Bemmel is aanstaande en wel Jorg komt voor Timo in de 18e minuut in het veld. Het wordt in de 21e minuut weer spannend, een schitterende uithaal van De Bataven speler verdwijnt hoog in de uiterste hoek, 1-1. Sportclub Bemmel krijgt daarna nog wel een paar mogelijkheden om de stand weer in haar voordeel te brengen. Een solo van Bas brengt in de 25e minuut toch de 2-1 voorsprong, zijn schot verdwijnt hoog in het doel. Qua veldspel is het een wereld van verschil deze 1e helft met de wedstrijd van afgelopen dinsdag. De uitoefening is vandaag matig, terwijl in de 32e minuut er toch nog wat te vieren valt, Jesse Balk speelt de lange bal op Senna en deze komt 1 op 1 tegen de doelman en scoort beheerst de 3-1. Vlak voor het rustsignaal zet Tygo wederom Senna aan het werk met een hele slimme steekpass, maar zijn schot wordt van de lijn gehaald.

Ruststand: 3-1

Tygo en Simon zijn gewisseld voor Thijmen en Ties. En de eerste uitbraak na rust is voor De Bataven, maar gelukkig gaat de bal naast. Er zit nu wel wat meer power in de wedstrijd, zowel bij De Bataven als SCB. Een schitterende pass van Ties op de diepgaande Senna levert de score van 4-1 op. De Bataven geven nu meer tegenstand dan in de 1e helft en dat heeft het team van Sportclub Bemmel ook nodig om zelf beter in de wedstrijd te komen. Senna bekroont een prachtige solo de stand in de 49e minuut op 5-1. Nog geen 3 minuten later krult Jesse Arts de bal vanuit een hoekschop rechtstreeks in het doel bij de 1e paal, 6-1. In de 2e helft wordt er eindelijk weer een beetje voetbal gespeeld zoals we dat voor ogen hebben, druk zetten op de tegenstander, de bal het werk laten doen, praten met elkaar en helpen waar het nodig is. Een schot van Senna wordt nog van de lijn gehaald door een oplettende Bataven verdediger en team SCB wisselt in de 57e minuut tweemaal. Simon en Tygo komen voor Wout en Bas. Nog geen minuut later scoort Jesse Balk zijn lang verwachte doelpunt
7-1. Wederom een schot van Jesse Arts en Simon wordt door de keeper van De Bataven keurig gehouden, maar geeft wel aan dat de boys van Bemmel beter en sterker worden naarmate de wedstrijd op zijn eind loopt. Dit leidt toch nog tot een doelpunt in de 63e minuut van Thijmen, 8-1, en hij pakt toch zo nog zijn doelpuntje mee. Thijs en Jesse Balk hebben de 2e helft achterin toch zeker laten zien dat zij een puike 2e helft hebben gespeeld. We hebben een matige 1e helft afgewisseld met een redelijk tot goede 2e helft. In de competitie kunnen we ons dit niet veroorloven, want dan zou dit best wel eens vaker verkeerd kunnen aflopen qua eind uitslag.

Een verdiende overwinning, maar er is nog steeds genoeg stof om te verbeteren. Dus op naar de Competitie.