OEFENWEDSTRIJD :

SC BEMMEL JO14-1                         VIOD JO14-1

Bemmel: Dinsdag, 10 September 2019.

Na de matige wedstrijd van afgelopen zaterdag, kunnen de Boys hun vertrouwen weer wat opkrikken door een goede oefenwedstrijd te spelen tegen v.v. VIOD uit Doetinchem. De aftrap staat gepland om 19.00 uur. Bas mag het van de fysio weer gaan proberen, maar hooguit een helft. Hij begint als wissel en Jorg heeft last van lies en hak en is er bij als toeschouwer. De wedstrijd begint stipt op tijd en SCB is direct in de aanval met een schot van Wout, dat net over gaat. Viod is gewaarschuwd. Team SCB blijft het initiatief houden en dat resulteert bijna in de 1-0 van Thijmen, maar zijn schot gaat naast. In de 7e minuut speelt Senna zich goed vrij en scoort de 1-0. Door een mooie en goede combinatie tussen Tygo en Senna, scoort Senna in de 10e minuut de 2-0. En Sportclub Bemmel dendert voort, want uit een voorzet maakt een Viod verdediger opzettelijk hands in de zestien, dus strafschop. Senna scoort zijn echte hattrick ( 3 doelpunten in 1 helft en achter elkaar) en Bemmel staat met 3-0 voor in de 14e minuut. SCB gaat wisselen en in de 21e minuut komt Bas in het veld voor Jesse Arts. De boys van Bemmel zijn een stuk beter dan onze tegenstander, maar we moeten nu wel in de organisatie blijven spelen en onze afspraken nakomen, zodat we het vertrouwen van onszelf kunnen opwaarderen. In deze zelfde minuut scoort Thijmen nog even de 4-0. De wedstrijd zit inmiddels in de 30e minuut en Thijmen krijgt een kans en scoort heel beheerst met buitenkantje voet de 5-0. Er wordt door Sportclub Bemmel uitstekend gevoetbald. Dit nu ook volhouden in de 2e helft.

Ruststand: 5-0

Na rust komt Jesse Arts voor Thijmen in het veld en de boys in de rust op het hart gedrukt zo te blijven combineren, communiceren en de juiste mentaliteit te blijven showen. Vertrouwen tanken voor de volgende wedstrijd thuis tegen De Bataven a.s. zaterdag. De boys staan al een paar minuten op het veld, voordat de tegenstander zich meld. Team SCB neemt direct weer het heft in handen en legt VIOD haar wil op. Toch pas in de 39e minuut het eerste schot van VIOD op doel van SC Bemmel. In de 43e minuut scoort Tygo met een afstandschot, die net onder de lat het doel treft, de 6-0, een schoon doelpunt, zoals de Belgen dat kunnen zeggen. De combinaties blijven van de een naar de ander gaan en het balletje doet zijn werk. Een vrije trap van Simon en een schot van Jesse Arts wordt door de keeper nog wel goed verwerkt, maar hij zal het komende kwartier daar niets meer aan hebben. In de 53e minuut wordt Timo gewisseld voor Thijmen en dit hebben de Doetinchemmers geweten. Thijmen is ‘On Fire’ , want in de 54e, 57e,59e en 68e minuut schiet hij de stand naar 10-0. VIOD wordt van het kastje naar de muur gestuurd, terwijl VIOD ook uitkomt in de 2e klasse van de aanstaande competitie, maar het verschil is toch wel heel groot. Een zeer goede wedstrijd van SC Bemmel met goed combinatie voetbal en gezonde agressie en ook het coachen en voor elkaar willen werken was piekfijn in orde, zo moet het Boys.