BEKERWEDSTRIJD :

SC BEMMEL JO14-1      -       vv OSC JO14-1

Bemmel: Zaterdag, 7 September 2019.
De 2e bekerwedstrijd staat op het programma en wel tegen OSC uit Oosterhout. Deze ploeg heeft vorige week ruim gewonnen van De Bataven, dus het kan een spannende pot worden. Vandaag zijn er veel spelers doorgeschoven naar teams die te weinig mensen hadden en zo ook bij ons team van JO14-1. Bas is nog geblesseerd en Thijmen, Jorg en Wout hebben hiervoor mee gedaan met JO15-1. Via de JO13-1 komen Romano en Joep ons versterken. Het voetbalweer is prima om er een leuke en sportieve wedstrijd van te maken. De trainers van SCB komen in ieder geval veel bekenden tegen van OSC.
“The show must go On”
De wedstrijd staat op punt van beginnen, Sportclub Bemmel heeft de aftrap en het balletje rolt. De eerste 5 minuten is het aftasten geblazen voor beide teams. Het eerste schot is van Thijs in de 7e minuut en wordt nog net naast getikt door de keeper, hoekschop. Deze levert niets op. Tijdens een corner van OSC in de 12e minuut wordt het 0-1, een “wonderlijke” goal, de verdediging en keeper van SCB zagen er hier helaas ingrijpend niet goed uit. Team SCB is wat aangeslagen door deze goal en maakt een matte indruk op het publiek. Toch een mogelijkheid voor Thijmen om de score gelijk te trekken, maar hij komt kracht tekort voor een goede afronding. Hij heeft al een hele wedstrijd erop zitten met JO15-1. Er wordt gewisseld aan Bemmelse kant en wel Romano van JO13-1 komt erin voor Senna en het is de 23e minuut. Inmiddels loopt het al tegen de rust en vanuit het oogpunt van Sportclub Bemmel is het een zeer matige 1e helft. Jorg komt er weer in voor Romano. Ruststand: 0-1.
Geen wissels tijdens de rust, wel een heel goed gesprek tussen trainer Ronald en de groep. We hopen dat ze het oppakken. In de 40e minuut krijgt Team SCB via Jesse Arts een snelle counter, die wordt scherp voorgegeven en Ties schiet de bal over. Het is de eerste goede kans in de 2e helft. Toch is de instelling van menig speler niet optimaal vandaag en dat zagen we ook terug op de trainingen van afgelopen week. Thijmen heeft nog een uitstekend schot op doel van OSC, maar de keeper haalt de bal met uitgestrekte arm en de toppen van zijn vingers uit het doel. Twee wissels in de 51e minuut, Senna voor Thijmen en Joep JO13-1 voor Thijs. Er gebeurt niet zoveel meer in de 2e helft, maar Team SCB heeft iets meer overwicht dan in de 1e helft, maar daar is ook alles mee gezegd. Jorg wordt nog gewisseld in de 58e minuut door Romano, want hij heeft ook al een hele wedstrijd in de benen. Een gezegde is er: “Je speelt zoals je traint”, en dat is op de jongens van Team SCB zeker van toepassing deze wedstrijd. Jesse Arts wordt nog gewisseld door Thijmen. De wedstrijd is verloren en niet, omdat OSC zo geweldig was, NEE we moeten de hand in eigen boezem steken en hebben eigenlijk elkaar in de steek gelaten met de afspraken, die er gemaakt waren tijdens de bespreking. We hebben grotendeels van onszelf verloren en dat is toch kwalijk te noemen. De komende week zal er zeker over gepraat worden en ook hoe om het te verbeteren. Jammer dat het zo is gegaan.

Eindstand: 0-1.