BEKERWEDSTRIJD :

SV ORION JO14-4                          SC BEMMEL JO14-1

Nijmegen: Zaterdag, 31 Augustus 2019.

De echte wedstrijden beginnen nu, deze 1e bekerwedstrijd spelen we in en tegen sv Orion te Nijmegen. De Nijmegenaren hebben altijd goede jeugdelftallen om tegen te spelen. Vandaag kunnen we al een beetje zien hoe wij als team ervoor staan op weg naar het begin van de competitie. Bas heeft last van zijn hak en wordt vervangen door Kas Nissen uit JO13-3 en ja….hij is het broertje van Wout. En Ties heeft familieweekend. Tevens is Jesse Arts weer terug op het Bemmelse nest en daar zijn wij ook heel blij mee, dat ie weer aan het voetballen is en het plezier terug krijgt. We zijn op tijd in Nijmegen en hebben er zin. Inmiddels komen de teams het veld op en de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd, de bal rolt…..

Het is prachtig nazomer weer en het begint al aardig warm te worden. Een pass van Jorg in de 2e minuut op Senna levert direct al een doelpunt op, 0-1. Een schot van Thijs op de lat er achter aan. Wederom een uitstekende aanval via Senna en Thijmen kopt de bal net naast. Het blijkt nu wel, dat Orion JO14-4, een te gemakkelijke tegenstander is voor Team SCB. En zo gaat het door in de 10e minuut een schot van Jesse Arts net naast, maar een minuutje later een goed schot van Jorg, de keeper verwerkt niet goed en Senna zorgt voor het laatste tikkie en het 0-2. De Nijmegenaren komen niet over de middenlijn. Sportclub Bemmel zou hiervan moeten profiteren, maar een al oude gezegde spreekt: Je past je aan de kwaliteit van de tegenstander. Nou dat ging er steeds meer op lijken, i.p.v. strakke passes binnenkant voet en duelkracht te vergroten en je felheid te gaan testen, ging er steeds meer mis, doordat Team SCB wel even dacht om met minder te doen hetzelfde resultaat te behalen. Elk schot werd wel geblokkeerd door een voet of been of ging naast, maar eindelijk in de 21e minuut uit een corner van Jorg en de goed loopactie van Jesse Arts, scoort laats genoemde met een prachtige kopbal de 0-3. De keeper van Orion heeft genoeg te doen en voor hem is het een goede training. De eerste wissel is aanstaande voor SCB, Kas komt erin voor Thijmen, in de 27e minuut. Daarna in de 29e minuut een afstandschot van Thijs verdwijnt hoog in het doel, 0-4. En de 0-5 valt door een schotje van Jorg tergend langzaam in de uiterste hoek en we hebben 31 minuten gespeeld. Tygo had in de 1e helft geen geluk met zijn schoten en daardoor bleef de ruststand 0-5. Maar dit had echt hoger MOETEN zijn.

De pauze is voorbij en we zijn in de 38e minuut waar Jesse Arts een vuurpijl loslaat op de keeper, deze kan de bal niet goed verwerken en Kas is er als de kippen bij om dit buitenkansje te benutten, 0-6. Onze tegenstander brengt niet veel tegenstand met zich mee en dat resulteert dan ook in een snelle counter die in de 41e minuut door Senna wordt afgerond, 0-7. Thijmen komt in het veld voor Jorg in de 48e minuut, die ook nog met JO15-1 gaat meedoen. Het spel van Team SCB wordt er niet beter door naar gelang de wedstrijd naar het einde loopt. Door geklungel in de achterhoede van Orion in de 54e minuut scoor Thijmen de 0-8. En niet veel later uit een corner in 61e minuut scoort Thijmen met een linkse uithaal de 0-9. Jesse Balk kreeg nog wat kansen om te scoren, maar het dichtste bij was het schot op de lat. We hebben deze wedstrijd gewonnen, maar het was niet goed genoeg qua passing, beleving en scherpte. Het lag voor een groot deel ook aan de matige tegenstander, waar Sportclub Bemmel zich in mee liet slepen. Gauw vergeten en deze week goed trainen en de dingen, die vandaag niet goed uitgevoerd werden, verbeteren voor je zelf en als team.

Eindstand: 0-9.