OEFENWEDSTRIJD

SC BEMMEL JO14-1          -            FC ZUTPHEN JO14-1

Gelselaar: Zaterdag, 24 Augustus 2019.

Dit weekend zijn we voor ons jaarlijkse teambuilding bij De Waltakke in Lochem, waar we in Februari van dit jaar ook zijn geweest en ons heel goed is bevallen. We hebben prachtig weer en dat is dit weekend extra mooi meegenomen. Vrijdag zijn we om 18.15 uur vertrokken van Sportpark Ressen richting Lochem en daar aangekomen ging iedereen zich eerst settelen op de bovenverdieping, waar geslapen werd en nog veel meer………. De jongens hebben van acht tot tien uur nog een heerlijk partijtje voetbal gespeeld in de aangrenzende hal met kunstgras. En gingen daarna nog in de late uurtjes door. Zal zeker zijn weerslag hebben morgenvroeg, want dan is het om acht uur ontbijten. We vertrekken naar het sportpark van EGVV, een kleine 5 minuten met de auto van De Waltakke, in het plaatsje Gelselaar. De velden liggen er strak en kort geschoren bij, een plaatje om te zien. Deze wedstrijd is tot stand gekomen via De Waltakke en de eigenaar heeft ook deze accommodatie geregeld, fantastisch. De tegenstander is inmiddels ook gearriveerd en de wedstrijd staat op punt van beginnen.

Roel fluit voor het begin van de wedstrijd en de bal rolt. Sportclub Bemmel neemt direct het initiatief en zet druk op FC Zutphen. We zijn een kleine 10 minuten onderweg en Team SCB heeft toch al een paar goede schoten op het doel afgevuurd. Thijmen krijgt in de 13e minuut een kans op de 1-0, maar de keeper van de tegenstander dacht daar anders over en belette hem het scoren. Na deze mogelijkheid krijgt FC Zutphen een grote kans om de score te openen, maar wij hebben Sem in het doel staan, mooi niet dus. Het is nog steeds 0-0. Door de redding van Sem en de snelle spel hervatting krijgt SCB via Ties en Thijmen de kans om te scoren, maar wederom de keeper van FC Zutphen redt. Thijs komt in de 17e minuut voor Bas in het veld en direct daarop krijgen de Zutphenaren een corner, de bal komt ongeveer ter hoogte van de 2e doelpaal en de speler stond helemaal vrij en met een fraaie dropkick wordt de 0-1 gescoord en helemaal tegen de verwachting in. Het spel blijft een beetje op en neer gaan, totdat in de 26e minuut Tygo keihard uithaalt en de keeper deze keer de bal niet volledig kon keren, was Ties er snel bij om het laatste tikje te geven, 1-1. Loon naar werken, dat zeker. Bas komt voor Timo in het veld en schiet in diezelfde 32e minuut op de binnenkant paal en de keeper was verslagen, maar de bal kwam weer precies in zijn handen terecht, jammer. Ook een zeer goed afstandschot van Thijmen mocht geen doel treffen, ja hoor wederom onze sta in de weg, de keeper van de tegenstander. SC Bemmel had voor moeten staan, maar de bal is rond, dus…….. Ruststand 1-1.

Na rust komt Timo in het veld voor Senna en de 2e helft is begonnen. Team SCB komt bijna op voorsprong door een schot van Tygo, maar zijn schot gaat via de buitenkant van de paal naast. Rond de 40e minuut een vlijm scherpe counter van FC Zutphen, maar Jesse geeft alles en met een correcte sliding weet hij het gevaar te voorkomen. Dit geeft de burger moet, wat in de 43e minuut tot de 2-1 leidt, door een gericht schot in de rechter onderhoek, van Thijmen. SCB gaat door en Wout rukt aan de rechter zijkant op en haalt verwoestend uit en scoort onhoudbaar de 3-1. Na deze goal komt Senna voor Timo in het veld en Sportclub Bemmel speelt nu heel goed voetbal. Het is warm en net zoals in de 1e helft hebben we nu ook een kleine drinkpauze. Er is nog een klein kwartiertje te gaan en door een splijtende pass staat ineens de spits van Zutphen oog in oog met Sem, maar Sem heeft de beste zenuwen en pakt de bal klemvast. De wedstrijd gaat langzaam naar het einde en de score had hoger moeten uitvallen, de sportverslaggever heeft de regel net opgeschreven, of wordt op zijn wenken bediend. Een corner van Jorg wordt strak voor gegeven en Thijmen kopt de bal fantastisch binnen 4-1 en het is de 67e minuut. Na de aftrap direct volle pressie van SCB, de bal komt voor de voeten van Ties en deze ziet de goede keeper iets te ver voor zijn doel staan en schiet de bal keurig in het netje, 5-1. Zo ziet u maar weer, in 1 minuut kan alles weer anders zijn. Senna krijgt in de laatste minuut nog een kans, maar de uitblinkende keeper van FC Zutphen redt zijn team weer. In Drente hebben ze de TT van Assen, wij de TT van sc Bemmel JO14-1 (Ties en Thijmen)!!!!

Eindstand: 5-1                                     Zeer verdiend met goed combinatiespel.