OEFENWEDSTRIJD

SC BEMMEL JO14-1 - LEONES JO14-1

Bemmel: Zaterdag, 17 Augustus 2019.

Eindelijk is het weer zover, het nieuwe voetbaljaargang gaat weer beginnen. Donderdag j.l. voor de 1e keer getraind en nu al de 1e oefenwedstrijd thuis tegen Leones uit Bedeneden-Leeuwen. Het is wat motregenachtig weer, maar natuurlijk veel beter dan de hitte, die we gehad hebben. In ieder geval weer goed om bezig te zijn en iedereen heeft er zin in. De eerste minuten zijn natuurlijk onwennig voor beide teams. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar langzamerhand begint Team SCB beter in haar spel te komen en krijgen ook al een paar kansjes. In deze wedstrijd kijken de trainers naar het spel, de conditie, de fouten die gemaakt worden, om daar later in de trainingen op te gaan sturen om beter te worden hierin. Fouten maken moet en initiatief nemen ook, anders wordt er niets geleerd. Dan eindelijk in de 16e minuut een mooie pass van Bas op Thijmen en deze rond bekwaam af, 1-0. Jorg komt erin voor Wout. Door een fijne geraffineerde pass van Jorg op Thijmen, kan deze door naar de achterlijn en geeft voor op de vrijstaande Ties en hij schiet de 2-0 binnen in de 28e minuut. Senna heeft een minuut later nog een mooie actie, maar zijn schot wordt door de keeper van Leones gekeerd. Op slag van rust wordt het nog 2-1 door Leones, maar eigenlijk was dit doelpunt helemaal niet nodig geweest.

Ruststand: 2-1

Na rust komt Wout er weer in voor Simon, die wat last heeft van zijn hak. Bas schiet in de 37e minuut maar rakelings naast en dit was al een waarschuwing voor het verdere verloop van de wedstrijd. Het initiatief heeft Team SCB, Leones wordt steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Na een mooie combinatie tussen Senna en Jorg, brengt Jorg de bal voor en Ties tikt de bal keurig e beheerst binnen, 3-1 (47e m.) Sportclub Bemmel blijft drukken en krijgt in de 60e minuut een vrije trap, die door Jorg wordt genomen. De bal komt bij de 1e paal terecht en wordt door de keeper van Leones los gelaten en Thijmen was er als de kippen zo snel bij om dit buitenkansje af te maken, 4-1. Door beide teams werd er een aardige partij voetbal op de mat gelegd. Team SCB heeft qua positiespel het betere en staat daardoor de winst niet meer af in deze oefenwedstrijd. Deze week gaan we er met zijn allen op de training er weer volop tegenaan, d.w.z. JEZELF- EN ALS TEAM WILLEN VERBETEREN.

Gefeliciteerd mannen met deze overwinning.